1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Βόλτα στην επιβλητική Ζήρεια και στην παγωμένη λίμνη Δασίου (VIDEO)

0

Σύμφωνα  με τη  μυθολογία, στην ορεινή Κορινθία, στο όρος Κυλλήνη ή αλλιώς Ζήρεια,  φύτρωνε το μώλυ, ένα μυθικό χόρτο με μαγικές ιδιότητες, το οποίο ο Ερμής έδωσε στον Οδυσσέα για να τον προστατέψει από τα μάγια της Κίρκης.  Κατά έναν όμως επίσης μαγικό τρόπο, οι μαγικές ιδιότητες του χόρτου, θαρρείς και σε αγγίζουν καθώς αντικρίζεις το πανέμορφο αυτό τοπίο του παγωμένου βουνού και σε κάνουν να το λατρέψεις με την πρώτη ματιά.

Με υψόμετρο που φτάνει τα 2374 μέτρα, όπως αναφέρει το Travel Inspiration, η Ζήρεια είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, ενώ η ονομασία της προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τη σλαβική λέξη «žir» που σημαίνει βελανίδι.

Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο,  με μεγαλύτερη προσέλευση κυρίως τους χειμερινούς μήνες, μιας και στις πλαγιές της λειτουργεί από το 2007 το υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, το οποίο μάλιστα είναι και το πλησιέστερο στην Αττική.  Πλαισιωμένο από έλατα, με ένα υπέροχο σαλέ και δύο πίστες (μια για αρχάριους και μια για προχωρημένους), ενδείκνυται για ατελείωτο παιχνίδι με έλκηθρα για μικρούς και μεγάλους.

Τα υπέροχα γραφικά χωριά της ντυμένα στα χρώματα της φύσης, είναι επίσης ένας από τους λόγους προτίμησης των επισκεπτών, καθώς και οι εκπληκτικές διαδρομές στη φύση, που μέσα στην απλότητά τους έχουν πολλά να σου προσφέρουν.

Στη διαδρομή προς το χιονοδρομικό, συναντά κανείς τη λίμνη Δασίου η οποία αποτελεί μια από τις λίγες φυσικές λίμνες της Πελοποννήσου και είναι μια από τις ελάχιστες της Ελλάδας σε αυτό το υψόμετρο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ορεινή εποχιακή λίμνη έκτασης 60 περίπου στρεμμάτων, η οποία χαρακτηρίζεται ως πόλγη, δηλαδή ρηχή λίμνη. Τα νερά της προέρχονται από χιονοπτώσεις ή βροχοπτώσεις, ενώ η ονομασία της οφείλεται στην ισχυρή οικογένεια Δασίου ή Δασαίων από τα Τρίκαλα Κορινθίας, η οποία καλλιεργούσε εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης & διατηρούσε κοπάδια αιγοπροβάτων.

Με την ιδιαιτερότητα της μεταμόρφωσης, η λίμνη δίνει στην περιοχή μια μοναδική εικόνα όποια εποχή και αν την επισκεφτείς. Το καλοκαίρι, η καρστική λεκάνη της με τα αργιλικής σύστασης ιζήματα είναι ξερή, ενώ τα νερά της εμφανίζονται από το φθινόπωρο έως και την αρχή του καλοκαιριού. Όμως η παγωμένη επιφάνειά της μέσα στην οποία καθρεπτίζεται όλη η μαγεία της φύσης του χειμώνα, προσφέρει ένα θέαμα που αποτυπώνεται στην μνήμη των επισκεπτών και που πολύ δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί.

http://https://www.youtube.com/watch?v=hen9R9BNdLA&feature=emb_imp_woyt

Πηγή: travel inspiration

 

 

 

Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο 300 κιλών από σπίτι επιχειρηματία στο Κιάτο

Previous article

Αφιέρωμα στα πιο εντυπωσιακά γλυπτά του κόσμου -Sinking Building, Μελβούρνη, Αυστραλία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.