ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η SpaceX θα στείλει ανθρώπινα μυϊκά κύτταρα στο διάστημα για να ερευνήσει τα «μυστικά» της γήρανσης

0

Μια εκτόξευση πυραύλου της SpaceX θα μεταφέρει την επόμενη βδομάδα ανθρώπινα μυϊκά κύτταρα στο διάστημα σε μια προσπάθεια να κατανοηθούν καλύτερα οι λόγοι της γήρανσης αλλά και πως μπορούμε να τους επιβραδύνουμε.

Φέροντας το όνομα «MicroAge», η έρευνα διεξάγεται από Βρετανούς ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Σύμφωνα με τους ίδιους, βασικός στόχος είναι να αποκαλυφθεί γιατί οι μύες εξασθενούν με το πέρασμα της ηλικίας και πώς θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσής τους στη Γη.

«Οι αστροναύτες στη μικροβαρύτητα χάνουν τη μυϊκή τους μάζα και τη δύναμή τους με πιο γρήγορο ρυθμό σε σύγκριση με όσους είναι στη Γη, παρέχοντας ένα μοναδικό μοντέλο για τον γρήγορο προσδιορισμό των μηχανισμών που κρύβονται πίσω από την απώλεια μυών όχι μόνο στους αστροναύτες, αλλά και σε σχέση με τους ηλικιωμένους», εξήγησε η καθηγήτρια Αν Μακαρντλ από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Όπως και στις άλλες εκτοξεύσεις της SpaceX, αυτό το διαστημόπλοιο θα απογειωθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα και θα συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μόλις βρεθεί σε τροχιά. Τα κύτταρα, τα οποία έχουν το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, θα υποβληθούν σε διάφορα πειράματα στη μικροβαρύτητα στον σταθμό.

Για να γίνει η αποστολή των κυττάρων, η ομάδα έπρεπε να συρρικνώσει τον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό από μέγεθος ενός γραφείου σε μέγεθος ενός πακέτου από τραπουλόχαρτα.

πηγή: Lifo

Λίμνη Ορεστιάδα: Η πιο γοητευτική ατραξιόν της Καστοριάς

Previous article

Βελτίωση του καιρού σε όλη την Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.