ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λίμνη Ορεστιάδα: Η πιο γοητευτική ατραξιόν της Καστοριάς

0

Μια ρομαντική και ταυτόχρονα μελαγχολική υδάτινη αγκαλιά – Δείτε τις φωτογραφίες

Όποιος έχει επισκεφτεί την Καστοριά δεν γίνεται να μην έχει μαγευτεί από την αστείρευτη γοητεία που ασκεί στους επισκέπτες της πόλης η απαράμιλλου κάλους λίμνη Ορεστιάδα. Η πρωταγωνίστρια, για τους περισσότερους, της όμορφης πόλης της Μακεδονίας με τις νωχελικές εικόνες και το γλαφυρό τοπίο που απλώνεται μπροστά τους, αποτελεί στην κυριολεξία χάρμα οφθαλμών, ενώ πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, και για την πιο γοητευτική ατραξιόν της Καστοριάς.

Σε απόσταση 190 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη (2 ώρες περίπου με το αυτοκίνητο) συναντά κανείς την πλανεύτρα πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ξέρει πώς να μαγεύει τους επισκέπτες της.

Με τη φημισμένη λίμνη της, γνωστή και ως Ορεστιάδα, να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, μόνο ωραίες εικόνες έχει να αντικρίσει κανείς στην Καστοριά. Το «στολίδι» της πόλης, λοιπόν, στην ουσία είναι ένας υδάτινος τόπος φυσικής ομορφιάς σε μια φυσική λεκάνη που «αγκαλιάζεται» από βουνά. Πρόκειται για την ενδέκατη σε μέγεθος λίμνη της χώρας, η οποία συναντάται σε υψόμετρο 630 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η λίμνη Ορεστιάδα τροφοδοτείται από πολλές υπολίμνιες πηγές, ενώ στο νότιο τμήμα μια διώρυγα συνδέει τη λίμνη με τον ποταμό Αλιάκμονα στον οποίον παροχετεύεται η περίσσεια των νερών της.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πλούσια λίμνη σε αλιεύματα, ενώ στην περιοχή συναντώνται περισσότερα από 200 είδη πουλιών. Τα νερά της λίμνης περιβρέχουν την πόλη της Καστοριάς και φυσικά αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες στον επισκέπτη. Ένας καθρέφτης που απλώνεται στην πόλη και δημιουργεί μυστηριακά σκηνικά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Λίμνη Ορεστιάδα: Παραλίμνια βόλτα σε ένα άκρως γοητευτικό τοπίο

Ο γύρος της λίμνης με τα πόδια, με τις πυκνές οξιές και τα θεόρατα πλατάνια να δημιουργούν ένα άκρως απόκοσμο σκηνικό, στις εμπειρίες που σίγουρα αξίζει να ζήσει ο επισκέπτης της πόλης. Πελεκάνοι και πάπιες «παίζουν» με τα νερά της λίμνης, την ώρα που οι ψαράδες κωπηλατούν όρθιοι τις βάρκες τους.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

 

Κορινθία: “Έφυγε” από Κορονοϊό η επιχειρηματίας Μαριάννα Μάρκελλου

Previous article

Η SpaceX θα στείλει ανθρώπινα μυϊκά κύτταρα στο διάστημα για να ερευνήσει τα «μυστικά» της γήρανσης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.