ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Σε νέα εποχή στην διαχείριση απορριμμάτων, με υπόγειους κάδους ανακύκλωσης, περνά ο δήμος Βέλου Βόχας

0

Μια νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την καθαριότητα και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος στο δήμο Βέλου-Βόχας σηματοδοτεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση οκτώ συστημάτων υπόγειων κάδων“.

Αυτό σημειωνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βέλου Βόχας για το έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο ύψους 236.000€, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και η αποσφράγιση των προσφορών αναμένεται στα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Πρόκειται για νέα συστήματα υπόγειων κάδων, που θα τοποθετηθούν σε κοινότητες του δήμου, θα συµπληρώσουν τους δύο υπόγειους κάδους διαβαθµισµένης συµπίεσης που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο Βέλο και στη Νεράντζα και λειτουργούν εδώ και μήνες, πολύ ικανοποιητικά.

Η συνολική χωρητικότητα του συστήματος είναι 4.400 lt και κάθε υπόγειος κάδος αποτελείται από δύο επιμέρους: έναν για σύµµεικτα απορρίµµατα και έναν για ανακύκλωση.

Έτσι σε κάθε σημείο που θα τοποθετηθεί θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες απόρριψης τόσο για σύμμεικτα όσο και για ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα:

  • Η τοποθέτηση των νέων συστημάτων για την απόρριψη και αποκομιδή των απορριμμάτων αρχικά θα συμβάλλει καθοριστικά στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων.
  • Σημαντική βελτίωση αναμένεται στο αστικό περιβάλλον της κοινότητας όπου τοποθετούνται, καθώς είναι στεγανά και κλειστά και εποµένως αποφεύγονται προβλήματα, όπως οι δυσάρεστες οσμές, ενώ τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες ή σε αδέσποτα ζώα.
  • Επιπλέον με την τοποθέτησή τους θα επιτευχθεί η μείωση των εκπεµπόµενων ρύπων, καθώς θα απαιτούνται και θα πραγµατοποιούνται λιγότερα δροµολόγια από τα απορριµµατοφόρα για την αποκομιδή τους.
  • Τα νέα συστήματα κάδων παρουσιάζουν μεγάλη ευκολία στη χρήση από µεγάλους ανθρώπους, παιδιά, ακόµη και από άτοµα µε ειδικές ανάγκες, ενώ με την καλαίσθητη εικόνα τους προωθούν την ανακύκλωση και εμπνέουν την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων από τους πολίτες.
  • Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα νέα συστήματα παρέχουν ασφάλεια λόγω της σταθερής τοποθέτησής τους και αποτρέπουν κινδύνους που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της µετακίνησης των συστηµάτων από φυσικά φαινόµενα ή λόγω βανδαλισµών.

Συνολικά, στον τομέα της καθαριότητας αναμένονται δύο επιπλέον μεγάλες χρηματοδοτήσεις που αφορούν στα εξής έργα: Πράσινα Σημεία σε κάθε Κοινότητα, Επιπλέον υπόγειοι κάδοι, Τρία Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Αγορά επιπλέον μηχανολογικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρο, σάρωθρο, φορτηγό βαν μεταφοράς προσωπικού)

Τα αιτήματα χρηματοδότησης για τα παραπάνω έργα έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αναμένεται η έγκρισή τους.

Δηλώσεις Δημάρχου: Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σε δηλώσεις του σχετικά με το υλοποιούμενο έργο τόνισε πως η δηµοτική αρχή, µε πολύ συγκεκριµένο στρατηγικό σχεδιασµό, αξιοποιεί όλα τα χρηµατοδοτικά προγράµµατα και ιδίους πόρους, µε στόχο την σταδιακή κάλυψη όλων των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος.

«Η εγκατάσταση των νέων συστημάτων υπόγειων κάδων», σημείωσε, «θα φέρει σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητα των δημοτών μας και θα ενισχύσει σημαντικά τον καθημερινό αγώνα που κάνουν οι υπηρεσίες καθαριότητας για την εξασφάλιση ενός καθαρού και ανθρώπινου περιβάλλοντος».

«Φιλοδοξούμε», συμπλήρωσε «εκμεταλλευόμενοι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε να φτιάξουμε μια πλήρως εξοπλισµένη υπηρεσία καθαριότητας – πράσινου (απορριµµατοφόρα – σάρωθρα – Πράσινα σηµεία – υπόγειοι κάδοι -κάδοι κοµποστοποίησης) ώστε µε την οριστική επίλυση του προβλήµατος της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Υπεύθυνη αρχή να είµαστε πανέτοιµοι για πλήρη αλλαγή προς το καλύτερο».

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Previous article

Μελέτη: Πόσες ώρες αφιερώνουμε στις εφαρμογές του κινητού μας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.