ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ημέρα αποφάσεων για τον Τζόκοβιτς – Παραδέχθηκε ότι έσπασε την καραντίνα

0

Στο μάτι του κυκλώνα παραμένει ο σπουδαίος τενίστας με τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης να αποφασίζει σήμερα για την απέλασή του ή για το εάν θα του επιτραπεί να συμμετέχει στο Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων, πήρε θέση μέσω των social media και παραδέχθηκε ότι τον Δεκέμβριο έσπασε την καραντίνα και συμμετείχε σε συνέντευξη με δημοσιογράφο της L’ Equipe, ενώ είχε ήδη βγει θετικός.

Υποστήριξε ότι πήρε όλα τα απαραίτητα μέσα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ωστόσο παραδέχθηκε ότι ήταν ένα λάθος και πως έπρεπε να παραμείνει απομονωμένος σπίτι του.

Σχετικά με παρουσία του σε εκδήλωση στις 17 Δεκεμβρίου όπου εθεάθη χωρίς μάσκα με δεκάδες παιδιά, υποστήριξε πως δεν γνώριζε ακόμη το αποτέλεσμα του θετικού PCR, εγώ για το λάθος στην ταξιδιωτική του φόρμα επέρριψε ευθύνες στους συνεργάτες του.

Από τα θέματα που απασχόλησαν εντόνως και χθες, το πρώτο είναι πως ο Τζόκοβιτς δήλωσε ότι δεν είχε πάει στο εξωτερικό τις δύο εβδομάδες πριν από την άφιξή του στη Μελβούρνη στις 6 Ιανουαρίου, ενώ στην πραγματικότητα είχε ταξιδέψει από το Βελιγράδι στην Ισπανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με την Sydney Morning Herald.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί υπάρχει πρόβλεψη από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας που αναφέρει ότι «οι ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες προς την κυβέρνηση συνιστούν σοβαρό αδίκημα» και «σε περίπτωση καταδίκης, η μέγιστη ποινή είναι φυλάκιση 12 μηνών».

Ο Σέρβος τενίστας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ταξίδευε από την Ισπανία στην Αυστραλία μέσω Ντουμπάι στις 4 και 5 Ιανουαρίου και ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην ιβηρική χώρα. Όμως υπάρχουν φωτογραφίες που τον διαψεύδουν εμφανίζοντάς τον στο Βελιγράδι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Το δεύτερο θέμα αποκαλύφθηκε από το der Spiegel και αφορά το πιστοποιητικό του Σέρβου για το τεστ κορονοϊού το οποίο υποτίθεται ότι αποδεικνύει ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τον Δεκέμβριο. Το πιστοποιητικό, το οποίο περιλαμβανόταν στα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε ο Τζόκοβιτς στο αυστραλιανό δικαστήριο, περιλάμβανε έναν κωδικό QR για πρόσβαση στο εργαστηριακό αποτέλεσμα – αλλά όταν οι δημοσιογράφοι του Spiegel το κοίταξαν, είδαν ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Μια ώρα αργότερα, ο ίδιος κωδικός QR -ως δια μαγείας- έδειξε θετικό αποτέλεσμα δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για παραποίηση (;) εγγράφου που αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μια σοβαρή κατηγορία.

Την ίδια στιγμή η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, μιλώντας στο Reuters, άδειασε τον διάσημο τενίστα και ζήτησε εξηγήσεις.

«Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες» ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων.

Να σημειώσουμε πως το έγγραφο που κατέθεσαν στο δικαστήριο της Δευτέρας (10/1) οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς δείχνει ότι ο Σέρβος προέβη στο PCR test στις 13:05 της 16ης Δεκεμβρίου και το αποτέλεσμά του, έγινε γνωστό στις 20:19 της ίδιας ημέρας.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο φερόμενο ως θετικό τεστ PCR, ειδικά στην ψηφιακή του έκδοση εγείρει ερωτήματα, γράφει το der Spiegel. Και εξηγεί πως το ψηφιακό αποτύπωμα του τεστ μας δίνει διαφορετικά στοιχεία που δεν οδηγού στην 16η Δεκεμβρίου αλλά στην 26η του ίδιου μήνα.

Όπως και να έχει, αργά ή γρήγορα, τα πραγματικά στοιχεία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας ενώ σύντομα θα ξέρουμε και αν ο «Νόλε» θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open.

Το κορυφαίo ρόφημα που «ρίχνει» την χοληστερίνη

Previous article

Περπάτημα – Ταχύτητα Vs χιλιόμετρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.