3_ΚΟΣΜΟΣ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι “Simpsons” έγιναν μάθημα φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης

0

Έναν μάθημα που όλοι οι φοιτητές θα θέλουν να παρακολουθήσουν, εντάσσει στο πρόγραμμα σπουδών του το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. πρόκειται για το «D’ Oh! Οι Σίμπσονς Παρουσιάζουν τη Φιλοσοφία».

Όπως καταλάβατε οι αγαπημένοι ήρωες της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων θα βρεθούν στο επίκεντρο της μελέτης των Σκωτζέζων φοιτητών.

Γιατί; Όπως εξηγεί ο καθηγητής  Τζον Ντόναλσον που θα διδάξει τους Simpsons, στην εφημερίδα The Scotsman: «Ο δημιουργός των Simpsons, Ματ Γκρένινγκ, ήταν ένας φοιτητής της φιλοσοφίας, και αυτό είναι εμφανές σε κάθε επεισόδιο». «Οι Simpsons είναι ένα πολύ εκλεπτυσμένο έργο του λαϊκού πολιτισμού, που θίγει ποικίλα φιλοσοφικά θέματα. Το μάθημα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει γίνει viral. Και πραγματικά, ποτέ μέχρι πρότινος δεν είχαμε τέτοια ανταπόκριση», λέει επίσης.

Ο Ντόναλσον επιθυμεί οι φοιτητές του να συζητούν τι θα σκέφτονταν οι μεγάλοι φιλόσοφοι – όπως ο Αριστοτέλης – για τον κίτρινο τεμπέλη Χόμερ Σίμπσον.«Ο Αριστοτέλης, ο Καντ, ο Μαρξ, ο Καμύ και πολλοί άλλοι μεγάλοι στοχαστές εκπροσωπούνται σε μια αγνή φιλοσοφική μορφή: το κινούμενο σχέδιο», σημειώνει.

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου, κοστίζει 30 λίρες το άτομο, και θα είναι ανοιχτό προς όλους.

πηγή: tvxs

Εννέα πράγματα που μάθαμε για τους εξωγήινους το 2021

Previous article

Ο γάτος που επέζησε σε τρία πολεμικά πλοία, που βυθίστηκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Ο “Αβύθιστος Σαμ”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.