ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Σφυροκόπημα Ζαχαρόπουλου για την ανυπαρξία σχεδίου προστασίας της Λίμνης Στυμφαλία από τον Σταματόπουλο

0

Η νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε προχτές στην Λίμνη Στυμφαλία -για τις ίδιες αιτίες και με τις ίδιες αφορμές που είχαν ξεσπάσει άλλες δύο που κατέκαψαν 1500 στρέμματα τα Χριστούγεννα του 2020- επανέφερε το ζήτημα της ανυπαρξίας ενός σχεδίου ικανού να προστατεύσει την λίμνη, από τον δήμο. Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και σύμβουλος της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ” Νίκος Ζαχαρόπουλος με παρέμβασή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ανέδειξε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, όχι μόνο για την προστασία της λίμνης, αλλά και γενικότερα, για όλα “τα σοβαρά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, (,,,) σε όλη την έκταση του Δήμου…”.

Γράφει ο κ. Ζαχαρόπουλος

-Την Τετάρτη το απόγευμα [5-1-2022] «από εμπρησμό από πρόθεση αγνώστων ατόμων» ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Λίμνη της Στυμφαλίας, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα κατέστρεψε μεγάλο μέρος της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή.

-Πέρυσι-2020- ανήμερα των Χριστουγέννων από την ίδια αιτία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στους καλαμώνες την Λίμνης Στυμφαλίας, η οποία κατέστρεψε σε μεγάλη έκταση την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

-Με την παρέμβαση της Π.Υ. του Κιάτου τέθηκε υπό έλεγχο.

-Η μεγάλη καταστροφή στην πανίδα και χλωρίδα της Λίμνης Στυμφαλίας, που σημειωτέων προστατεύεται ως υδροβιότoπος από τη Natoura 2000, ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

-Και για να μην ξεχνιόμαστε, ως προς την, διαχρονικά, πλήρη ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, στα σοβαρά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να το προστατεύσει, σε όλη την έκταση του Δήμου.

-Συγκεκριμένα, τρείς φορές, το 2013, το 2016 και το 2019 ξέσπασαν πυρκαγιές «από εμπρησμό από πρόθεση αγνώστων ατόμων» στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων [Χ.Υ.Τ.Α.] με αποτέλεσμα, πέρα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην προστασία της δημόσιας υγείας από την ανεξέλεγκτη εκπομπή, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τοξικών αερίων.

Πέραν αυτού η μεγάλη τοξική βόμβα του Χ.Υ.Τ.Α. που ακόμα δεν αποκαταστάθηκε, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην περιοχή από τα στραγγίσματα των απορριμμάτων που μολύνουν το περιβάλλον της περιοχής, τον υδροφόρο ορίζοντα και την θάλασσα στο κέντρο της πόλης του Κιάτου.

 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κορινθίας για την φωτιά στη λίμνη Στυμφαλίας

Previous article

Στο ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για την ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.