8_ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Αφιέρωμα στα πιο εντυπωσιακά γλυπτά του κόσμου -Juodasis Vaiduoklis (μαύρο φάντασμα)

0

Juodasis Vaiduoklis (μαύρο φάντασμα) των Svajunas Jurkus και Sergejus Plotnikovas, Κλαϊπέντα, Λιθουανία

Η Klaipeda είναι μια γραφική παραθαλάσσια πόλη στη Λιθουανία και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Οι επισκέπτες συρρέουν στην πόλη για να απολαύσουν την ιστορική αρχιτεκτονική της  που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, το Ναυτικό Μουσείο και τα ετήσια φεστιβάλ. Αλλά μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για ένα περίεργο άγαλμα που αναδύεται από το νερό – Το Μαύρο Φάντασμα.

Αυτό το τεράστιο μπρούτζινο γλυπτό, γνωστό ως Juodasis Vaiduoklis στα λιθουανικά, έχει ύψος 2,4 μέτρα και δίνει μια απόκοσμη ατμόσφαιρα στην αποβάθρα. Σμιλεμένη από τους Svajunas Jurkus και Sergejus Plotnikovas, η μυστηριώδης φιγούρα χωρίς πρόσωπο, κρατά ένα φανάρι στο ένα χέρι, ενώ τα μακριά, απαίσια δάχτυλά του άλλου χεριού ακουμπούν την αποβάθρα.

Το ανατριχιαστικό άγαλμα που θυμίζει έντονα Ναζγκούλ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, βρίσκεται κοντά στο κάστρο Memel και έχει μια ιστορία να μας πει. Η Klaipeda, η οποία ιδρύθηκε από Τεύτονες Βασιλείς τον 7ο αιώνα, σώθηκε από έναν επικείμενο λιμό από ένα μυστηριώδες φάντασμα. Ο θρύλος λέει ότι το 1595, ένας φρουρός του κάστρου περπατούσε δίπλα στις αποβάθρες όταν είδε ένα φάντασμα με κουκούλα. Αυτό το «μαύρο φάντασμα» τον ρώτησε για τις προμήθειες σιτηρών και ξυλείας της πόλης και αν αυτές ήταν επαρκείς. Αν και ο φρουρός απάντησε ότι οι προμήθειες ήταν σαν που πρέπει, η σκοτεινή φιγούρα προειδοποίησε ότι τα αποθέματά τους σύντομα θα εξαντληθούν και εξαφανίστηκε. Έτσι η Klaipeda σώθηκε.

Κινέζοι επιστήμονες ενεργοποίησαν «τεχνητό ήλιο», πέντε φορές θερμότερο από τον κανονικό

Previous article

Μέτρα για την εστίαση ζητά το Επιμελητήριο Κορινθίας: να μην επιστραφεί η …επιστρεπτέα προκαταβολή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.