ΥΓΕΙΑ

Fit moves – Έτσι θα «χτίσετε» αντοχή γρήγορα

0

Τα μυστικά για να καταφέρετε να «χτίσετε» αντοχή.

Η βελτίωση της αντοχής στο τρέξιμο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είτε πρόκειται για τρέξιμο στο διάδρομο είτε στο δρόμο, χρειάζεται μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες μικρές (αλλά σημαντικές) συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε σταδιακά την αντοχή σας. Ακολουθήστε τις και δεν θα χάσετε.

Τρέξτε με αργό και σταθερό ρυθμό

Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίζετε τον ρυθμό του τρεξίματός σας. Μην τρέχετε χωρίς λόγο. Νιώστε άνετα και βρείτε το δικό σας ρυθμό, όποιος κι αν είναι αυτός.

Αυξήστε σταδιακά τις αποστάσεις που τρέχετε

Αν έχετε ξεκινήσει το τρέξιμο λίγο καιρό δεν χρειάζετε να επίλεγετε μεγάλες αποστάσεις. Προτιμήστε μικρές και αυξήστε τις σταδιακά. Έτσι, θα αποφύγετε τραυματισμούς από υπερκόπωση. Επίσης, μπορείτε να σπάτε τις αποστάσεις για να σας φαίνονται μικρότερες.

Μην υποτιμάτε το περπάτημα

Ναι, να τρέχετε αλλά μην λέτε «όχι» στο περπάτημα. Όταν καταλαβαίνετε ότι έχετε κουραστεί σταματήστε το τρέξιμο και περπατήστε. Ο οργανισμός σας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση ενώ παράλληλα οι μύες σας θα ξεκουραστεούν.

Επιλέξτε συνδυαστικές κινήσεις

Μην μένετε μόνο στο τρέξιμο. Προσθέστε στο «μενού» squat, έλξεις στο μονόζυγο, pushups, που βοηθούν στην αύξηση της αντοχής.

Η αντοχή δεν «θέλει» ρουτίνα

Το σώμα συνηθίζει εύκολα μια μορφή προπόνησης μετά από 10 μέρες. Οπότε καλό θα ήταν να επιλέγετε και κάποια άλλη δραστηριότητα. Μπορείτε να προτιμήστε τον χορό ή το ποδήλατο. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τους μύες σας με διαφορετικούς τρόπους έτσι ώστε να μην συνηθίσουν.

Πηγή: https://www.vita.gr/

 

Πώς θα καταλάβουμε τις πρώτες λέξεις του παιδιού;

Previous article

Αφιέρωμα στα πιο εντυπωσιακά γλυπτά του κόσμου -Η νεράιδα με την πικραλίδα του Robin Wight, Ηνωμένο Βασίλειο

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.