ΚΟΣΜΟΣ

15 διάσημοι που κάποια στιγμή έχασαν όλα τους τα χρήματα

0

Tα οικονομικά προβλήματα δεν ταλαιπωρούν μόνο τους κοινούς θνητούς. Μπορεί οι ζωές των rich & famous αυτού του πλανήτη να φαίνονται λαμπερές στον έξω κόσμο, ακόμα και αυτοί όμως έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή προβλήματα με τα πολλά, παρά πολλά χρήματα που έχουν περάσει από τα χέρια τους.

Παρά τις πολλές αισιόδοξες ιστορίες για διάσημους που κατάφεραν από το τίποτα να χτίσουν μία σπουδαία καριέρα ή να βγουν από την οικονομική δυσπραγία των παιδικών και εφηβικών τους χρόνων και να πλουτίσουν, υπάρχουν και οι ακριβώς αντίθετες αφηγήσεις.

Παραδείγματα μεγάλων ονομάτων από τον χώρο της μουσικής, του σινεμά, του αθλητισμού και των media που σε κάποιο σημείο της καριέρας τους έχασαν τα πάντα λόγω των επιλογών τους. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να ανακάμψουν, ενώ άλλοι να παραμείνουν δέσμιοι της κακής οικονομικής τους διαχείρισης. 

Διάσημοι που τα είχαν όλα και πτώχευσαν

Από τον μέχρι τον Marvin Gaye μέχρι τον Michael Jackson. Ακολουθούν 15 διάσημοι, που είτε βρίσκονται εν ζωή είτε όχι, κάποια στιγμή δήλωσαν «δυστυχώς επτώχευσαν».

Michael Jackson

Μπορεί να θεωρείται ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης όλων των εποχών, ο Michael Jackson όμως αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση το 2007, λόγω αδυναμίας να αποπληρώσει ένα δάνειο αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε πάρει για το Neverland Ranch. Δυο χρόνια αργότερα, το 2009 απεβίωσε αφήνοντας πίσω του χρέη ύψους 400 με 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Nicolas Cage

Το 2007 ήταν μία πολύ κακή χρονιά και για ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, τον Nicolas Cage. Ο διάσημος ηθοποιός οδηγήθηκε σε φορολογικό αδιέξοδο εξαιτίας της εξωφρενικής του σπατάλης. Τα χρέη του προς το δημόσιο άγγιξαν τα 6 εκατομμύρια δολάρια με τον ίδιο να αναγκάζεται να πουλήσει ό,τι είχε και δεν είχε, ακόμα και ένα συλλεκτικό κόμικ. 

Να σημειωθεί ότι εκτιμάται πως μέσα στο διάστημα 1996-2011, η περιουσία του Cage ήταν 150 εκατομμύρια δολάρια. Τον Μάιο του 2017, είχε κουρευτεί στα 25 εκατομμύρια.

Floyd Mayweather Jr.

Μπορεί το nickname του στον ρινγκ να είναι Money γιατί δε χάνει αγώνα, εκτός αυτού όμως αποδεικνύεται ότι ο Floyd Mayweather Jr. έχει πολύ κακή σχέση με τα χρήματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι οφειλές του στην εφορία ύψους 22,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν η αφορμή για να φορέσει ξανά τα γάντια του μποξ μετά την απόσυρσή του από το άθλημα, με την ελπίδα ότι ίσως κερδίσει κάποια χρήματα που θα τον βοηθήσουν να διακανονίσει το χρέος του. 

Mike Tyson

Μένουμε στο ρινγκ και περνάμε στον θρύλο της πυγμαχίας. Ο “Iron Mike” κήρυξε πτώχευση το 2003, με συνολικό χρέος 23 εκατομμυρίων δολαρίων: 9 εκ. δολάρια για το διαζύγιο, 13, 4 εκ. δολάρια στην εφορία και 4 εκ. δολάρια στις βρετανικές φορολογικές αρχές.

50 Cent

Το 2014, ο ράπερ 50 Cent με πωλήσεις πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ και ένα βραβείο Grammy στην κατοχή του, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης – τα χρέη του άγγιζαν τα 32,5 εκατομμύρια δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα, ανακοίνωσε ότι πτώχευσε. 

Dennis Rodman

Ο πιο εκκεντρικός τύπος στην ιστορία του NBA, ο Dennis Rodman, δήλωσε το 2012 ότι ήταν σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση που αδυνατούσε να πληρώσει τις 800 χιλιάδες δολάρια της διατροφής που χρωστούσε στην πρώην, τρίτη κατά σειρά, σύζυγό του. Παράλληλα, ανέφερε ότι πάσχιζε να απεξαρτηθεί από τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Kim Basinger

Από τις ηθοποιούς που μεσουράνησαν στο Χόλιγουντ στα 80s και 90s, η Kim Basinger αποφάσισε το 1989 να επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου για τουρίστες στην περιοχή Μπράσελτον της Τζόρτζια. Το 1993 όμως κήρυξε πτώχευση. Ήταν η εποχή που θα ξεκινούσε γυρίσματα για την ταινία Boxing Helena. Η ηθοποιός αποσύρθηκε από το πρότζεκτ και ο παραγωγός Carl Mazzocone την μήνυσε για αθέτηση προφορικής συμφωνίας. Τα 8,1 εκατομμύρια δολάρια που της ζητούσε διακανονίστηκαν τελικά, τρία χρόνια μετά, στα 3,8 εκατομμύρια.

Burt Reynolds

Το 2015, ο αείμνηστος Burt Reynolds εξομολογήθηκε στο Vanity Fair ότι έχασε όλα του τα χρήματα γιατί ήταν εθισμένος στη σπατάλη. Το 1996 είχε πτωχεύσει με τα χρέη του να φτάνουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια. 

MC Hammer

Ο MC Hammer μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1990. Το τραγούδι του U Can’t Touch This ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χιτ εκείνης της εποχής. Μπορεί σήμερα να συγκαταλέγεται στους πιο πλούσιους τραγουδιστές με περιουσία αξίας 36 εκατομμυρίων δολαρίων, το 1996 όμως οι επιπόλαιες δαπάνες τον οδήγησαν στην πτώχευση. 

Larry King

Ο διάσημος παρουσιαστής, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός που απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο, είχε συλληφθεί το 1972 για κλοπή 5 χιλιάδων δολαρίων από επιχειρηματικό εταίρο. Αν και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, ο Larry King δυσκολεύτηκε πολύ να βρει ξανά δουλειά. Όταν τα πράγματα στα επαγγελματικά του ξεκίνησαν να παίρνουν τον δρόμο τους, το 1978 κήρυξε πτώχευση με συνολικό χρέος 352 χιλιάδων δολαρίων. Μέχρι που τον έσωσε το CNN και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 

Pamela Anderson

Η Pamela Anderson υπήρξε η απόλυτη φαντασίωση των 90s, ο ορισμός της ξανθιάς σεξοβόμβας. Και ενώ η πρώην σταρ του Baywatch δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα με τα οικονομικά της -μόνο σεξουαλικά σκάνδαλα-, το 2012 χρεοκόπησε μετά από ανακαίνιση που έκανε στο σπίτι της και της κόστισε 1,1 εκατομμύρια δολάρια. 

Lindsay Lohan

Παιδί θαύμα της Ντίσνεϊ και του Χόλιγουντ, αλλά και μία από τις πιο αυτοκαταστροφικές celebrities της διεθνούς showbiz με προβλήματα εθισμού σε αλκοόλ και ουσίες, αλλά και οικονομικής φύσεως. Την ίδια χρονιά με την Pamela Anderson, η Lindsay Lohan είδε την εφορία να παγώνει τις τραπεζικές της καταθέσεις εξαιτίας ενός χρέους της τάξης των 234 χιλιάδων δολαρίων σε απλήρωτους φόρους. Αν και ο καλός της φίλος Charlie Sheen της έδωσε 100 χιλιάδες δεν κατάφερε τελικά να σωθεί από τη χρεοκοπία.

Toni Braxton

Η τραγουδίστρια του Unbreak My Heart αποκάλυψε τα οικονομικά της προβλήματα το 2012 σε συνέντευξη στο δίκτυο του ABC. Όπως εξομολογήθηκε έχει πτωχεύσει δις στη ζωή της: η πρώτη φορά ήταν το 1998, επειδή η δισκογραφική εταιρεία την πλήρωνε ψίχουλα, σύμφωνα πάντα με την ίδια, και η δεύτερη το 2008, όταν αναγκάστηκε λόγω ενός σοβαρού θέματος υγείας να ακυρώσει τις προγραμματισμένες συναυλίες της στο Λας Βέγκας.

Walt Disney

Ο Walt Disney είναι ένας μύθος του σινεμά. Στα πρώτα του βήματα όμως η επιτυχία δεν ήταν δεδομένη. Δύο χρόνια αφού είχε ξεκινήσει την κινηματογραφική του επιχείρηση κήρυξε πτώχευση. Έμαθε όμως από τα λάθη του και κατάφερε όλα όσα είχε ονειρευτεί και ακόμα περισσότερα. 

Marvin Gay

Ο τραγουδιστής της σόουλ μουσικής κατέθεσε το 1976 αίτηση πτώχευσης, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του, Anna Gordy Gaye, τις 600 χιλιάδες δολάρια που είχαν οριστεί από το δικαστήριο ως διατροφή. Αντί χρημάτων τής παραχώρησε τελικά τα δικαιώματα από τις πωλήσεις του δίσκου του Here, My Dear. Δεν κατάφερε ποτέ να την αποπληρώσει, τουλάχιστον όσο βρισκόταν εν ζωή. Το 1984, ο Gaye σκοτώθηκε. Ο πατέρας του τον πυροβόλησε μετά από καυγά. 

πηγή: oneman.gr

Ζερέλια: Οι δύο λίμνες- «εξωγήινη» δημιουργία δίπλα στο Βόλο

Previous article

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου

Next article

More in ΚΟΣΜΟΣ

You may also like

Comments

Comments are closed.