ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόγραμμα Artemis – Η Ιαπωνία θέλει να πατήσει στη Σελήνη στα τέλη της δεκαετίας

0

Η Ιαπωνία θα είναι ένας από τους διεθνείς εταίρους των ΗΠΑ στην κατασκευή του διαστημικού σταθμού Gateway (Πύλη), ο οποίος θα λειτουργεί ως ενδιάμεση στάση για αποστολές προσσελήνωσης.

Οι πρώτοι Ιάπωνες θα πατήσουν στο φεγγάρι στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, προβλέπει σχέδιο που παρουσίασε το Τόκιο.

«Το Διάστημα προσφέρει όχι μόνο ελπίδες και όνειρα αλλά και ένα κρίσιμο θεμέλιο για την οικονομική μας ασφάλεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισάντα σε συνάντηση για την οριστικοποίηση του σχεδίου.

Το έγγραφο προβλέπει ότι η Ιαπωνία θα φτάσει στη Σελήνη μέσω της συνεργασίας της με το πρόγραμμα Artemis των ΗΠΑ, το οποίο έχει στόχο την επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη το 2024, ή όπως όλα δείχνουν, το 2026 το νωρίτερο.

Η Ιαπωνία θα είναι ένας από τους διεθνείς εταίρους των ΗΠΑ στην κατασκευή του διαστημικού σταθμού Gateway (Πύλη), ο οποίος θα λειτουργεί ως ενδιάμεση στάση για αποστολές προσσελήνωσης.

Στην κατασκευή του διαστημικού σταθμού γύρω από τη Σελήνη θα συμμετάσχουν ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδάς και Ιαπωνία (NASA)

Το σχέδιο που η ιαπωνική κυβέρνηση αναφέρεται επίσης στο σχέδιο της Ιαπωνίας να εκτοξεύσει αποστολή στον Άρη το 2024 και να αναπτύξει τεχνολογίες για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο Διάστημα.

Φιλοδοξίες για την αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι έχει διατυπώσει και η Κίνα, η οποία έγινε φέτος τον Μάιο μόλις η δεύτερη χώρα που προσεδαφίζει τροχοφόρο ρομπότ στον Άρη. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε προσεδαφίσει την πρώτη αποστολή στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού.

Η ανακοίνωση της Ιαπωνίας για το χρονοδιάγραμμα διαστημικής εξερεύνησης έρχεται μία εβδομάδα αφότου ο Γιουσάκου Μεζάβα, ιάπωνας επιχειρηματίας της μόδας και τουρίστας του Διαστήματος, επέστρεψε στη Γη έπειτα από 12 ημέρες διαμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πηγή: https://www.in.gr/

 

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 46χρονο – Για πρωτοχρονιάτικο πάρτι με τουλάχιστον 100 άτομα

Previous article

Παιχνίδια στο χιόνι – Πώς ωφελούν τα παιδιά;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.