ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple – Έκλεισε λόγω διαμαρτυρίας των εργατών εργοστάσιο των iPhone στην Ινδία

0

Δεκάδες εργαζόμενοι νοσηλεύθηκαν λόγω τροφικής δηλητηρίασης σε εργοστάσιο της Foxconn.

Κλειστό για συνολικά μία εβδομάδα θα παραμείνει εργοστάσιο της Foxconn, βασικού προμηθευτή της Apple, κοντά στο Τσενάι της νότιας Ινδίας, έπειτα από διαμαρτυρίες εργαζομένων για περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης στην καφετέρια της μονάδας.

«Είναι κλειστό από το Σάββατο και θα παραμείνει κλειστό μέχρι το επόμενο Σάββατο» δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας βιομηχανικής ασφάλειας στο κρατίδιο του Ταμίλ Ναντού, του οποίου πρωτεύουσα είναι το Τσενάι (Μαντράς).

Την Δευτέρα, η ινδική αστυνομία άφησε ελεύθερες δεκάδες εργαζομένους που τέθηκαν υπό κράτηση για την κατάληψη κεντρικού αυτοκινητοδρόμου μετά τη μαζική δηλητηρίαση της περασμένης εβδομάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εισαχθούν σε νοσοκομείο 150 εργαζόμενοι, οι περισσότερες γυναίκες.

Το εργοστάσιο παράγει iPhone 12 και πρόσφατα άρχισε την παραγωγή του νέου μοντέλου iPhone 13 για την αγορά της Ινδίας και του εξωτερικού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η απόφαση αναστολής εργασιών ελήφθη από τη διοίκηση της εταιρείας. Ανέφερε ακόμα ότι οι εργάτριες που κατήγγειλαν την τροφική δηλητηρίαση και άλλα προβλήματα τους τελευταίους μήνες κλήθηκαν να τα αναφέρουν στο υπουργείο Εργασίας του κρατιδίου.

Το περιστατικό στη Foxconn είναι το δεύτερο που αφορά προμηθευτή της Apple στην Ινδία τον τελευταίο χρόνο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, χιλιάδες εργάτες σε εργοστάσιο της Wistron Corp κατέστρεψαν εξοπλισμό και οχήματα αξίας 60 εκατ. δολαρίων σε διαμαρτυρία για φερόμενη μη καταβολή μισθών.

Κινητά τηλέφωνα της Apple συναρμολογούνται στην Ινδία από το 2017, τώρα όμως η εταιρεία φέρνει στη χώρα και τη συναρμολόγηση του iPad, καθώς μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από εργοστάσια της Κίνας.

Πηγή: https://www.in.gr/

 

Δύο Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα στον Καθεδρικό της Κορίνθου

Previous article

Τα υπέροχα χρώματα μιας πάπιας Μανταρίνι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.