ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Take away ή delivery καφές & φαγητό: Αυξάνεται η τιμή τους από 1η Ιανουαρίου λόγω «πλαστικών»

0

Αύξηση στην τιμή του take away και delivery καφέ και φαγητού αναμένεται από το νέο έτος, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2022, τίθεται σε ισχύ η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ «από την 1η Ιανουαρίου 2022 επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος σε take away και delivery για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, που διατίθενται ως συσκευασία των τροφίμων και των ποτών κατά την πώλησή τους από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες πωλούν τρόφιμα και ποτά».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. «Το πλαστικό κάλυμμα ή καπάκι λογίζεται ως διακριτό προϊόν, για το οποίο επιβάλλεται αυτοτελώς η εισφορά».

Το ύψος της εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος έχει οριστεί στα 0,05 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει πως η τιμή του καφέ σε κυπελλάκι με καπάκι θα αυξηθεί κατά 0,10 ευρώ.

πηγή: Lifo

 

 

Η ιστορία ενός από τα ομορφότερα ελληνικά ερωτικά τραγούδια, για ένα μοιραίο ανικανοποίητο έρωτα που έγραψε ο αξέχαστος ερμηνευτής και συνθέτης με το κόκκινο φουλάρι.

Previous article

Η πρώτη μπριζόλα από 3D printer έχει ίδια υφή με μια πραγματική

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.