3_ΚΟΣΜΟΣ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΗΠΑ: Καθηγητής ανάγκασε μαθητές να αναπαραστήσουν το Ολοκαύτωμα

0

Τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αίσθηση αλλά και πολλά ερωτήματα κάνει η είδηση πως ένας καθηγητής του δημοτικού σχολείου Watkins στην πολιτεία Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ φέρεται να ανάγκασε τους μαθητές να αναπαραστήσουν πτυχές του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Η αναπαράσταση πραγματοποιήθηκε από μαθητές 8 και 9 ετών και μεταξύ άλλων περιελάμβανε πυροβολισμούς και σκαψίματα ομαδικών τάφων, ενώ ένας μαθητής υποδύθηκε τον δικτάτορα Χίτλερ.

Τα δημόσια σχολεία της πολιτείας επιβεβαίωσαν το περιστατικό στο BBC και ανέφεραν ότι διεξάγεται έρευνα για τους λόγους που ο καθηγητής προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Η διεύθυνση του σχολείου απολογήθηκε λέγοντας πως η συγκεκριμένη αναπαράσταση δεν ήταν μέρος ενός εγκεκριμένου σχεδίου μαθήματος, ενώ παράλληλα στο email που εστάλη στους γονείς των μαθητών, ο διευθυντής Mscott Berkowitz αναγνώρισε “τη σοβαρότητα αυτής της κακής διδακτικής απόφασης”.

“Δεν θα πρέπει ποτέ να ζητείται από τους μαθητές να υποδυθούν ή να απεικονίσουν οποιαδήποτε θηριωδία, ειδικά γενοκτονία, πόλεμο ή φόνο”, έγραψε στο email, το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fox5DC.

Γονείς σχολιάζοντας το περιστατικό στην εφημερίδα Washington Post ισχυρίστηκαν πως κάποια παιδιά κλήθηκαν να κάνουν ότι πυροβολούν τους συμμαθητές τους και να προσποιηθούν ότι βρίσκονταν σε τρένα μεταφοράς ή σε θάλαμους αερίων, ενώ δήλωση γονέα που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός είπε στους μαθητές ότι το Ολοκαύτωμα έγινε “επειδή οι Εβραίοι κατέστρεψαν τα Χριστούγεννα”.

Το μέλος του προσωπικού του δημοτικού σχολείου, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί, βρίσκεται σε άδεια εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

πηγή: news247

 

Η ιστορία ενός από τα ομορφότερα ελληνικά ερωτικά τραγούδια, για ένα μοιραίο ανικανοποίητο έρωτα που έγραψε ο αξέχαστος ερμηνευτής και συνθέτης με το κόκκινο φουλάρι.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.