ΥΓΕΙΑ

Αυτό το σούπερ φυτό μειώνει το σάκχαρο στο αίμα μέσα σε λίγες ημέρες

0
Οι ιδιότητες ενός θαυματουργού φυτού μπορεί να είναι ευεργετικές καθώς, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μειώνονται σε λίγες ημέρες.
Εάν πάσχετε από διαβήτη, γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό είναι να τρώτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Παρ’ όλα αυτά, ένα φυτό που προέρχεται από την Αφρική θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για όσους θέλουν να μειώσουν φυσικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το φυτό που μειώνει το σάκχαρο

Οι μπάμιες παρέχουν εντυπωσιακές ποσότητες πρωτεΐνης, βιταμίνες της ομάδας Α, Β, C, Ε και Κ, μέταλλα και διαλυτές φυτικές ίνες. Ταυτόχρονα, έχουν μόνο 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, καθιστώντας τες μια πραγματική διαιτητική τροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της παχυσαρκίας, καθώς δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ή χοληστερόλη.
Επίσης, το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το λαχανικό, το οποίο ξεχωρίζει για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, διουρητικές και αφροδισιακές ιδιότητές του, μπορεί να βοηθήσει πολύ και άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και θέλουν να μειώσουν την υψηλή χοληστερόλη.
Χαρακτηριστικά, μια σχετική μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο «Science Direct», αποκάλυψε ότι ο χυμός της μπάμιας είχε την ίδια επίδραση σε εργαστηριακά ποντίκια με το αντιδιαβητικό φάρμακο της γλιβενκλαμίδης. Το φυσικό ρόφημα ήταν ικανό να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε δόσεις 25, 50, 100 και 200 χιλιοστόγραμμων ανά κιλό.
Εν τω μεταξύ, μια άλλη ιατρική μελέτη έδειξε ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν μπάμιες για 10 ημέρες, παρουσίασαν σταδιακή μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.
Ακόμα, το υπέροχο λαχανικό έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πλούσιο σε βλέννα και πηκτίνες. Αυτές οι ενώσεις, λοιπόν, συνδυάζονται με τη χοληστερόλη, αναστέλλουν την απορρόφησή της και αυξάνουν την αποβολή της μέσω των κοπράνων. Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνετε τις μπάμιες στην ακατέργαστη μορφή τους για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τα οφέλη της.

Τα 14 ιστορικά μυστήρια που ακόμη αναζητούν λύση

Previous article

Θέρμανση – Ευρωπαϊκή Οδηγία απαγορεύει τους νέους λέβητες αερίου και πετρελαίου το 2030

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΥΓΕΙΑ