3_ΚΟΣΜΟΣΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στη Σεούλ η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει ανθρώπους που ίσως θέλουν να αυτοκτονήσουν πέφτοντας από γέφυρες

0

Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας μια τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ως ένας νέος τρόπος για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι γέφυρες κατά μήκος του ποταμού Χαν στη Σεούλ είναι γνωστές ως σημεία αυτοκτονίας, με περίπου 500 ανθρώπους να προσπαθούν να αυτοκτονήσουν κάθε χρόνο. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει ένα δίκτυο καμερών προγραμματισμένων να ανιχνεύουν τη συμπεριφορά των πολιτών που βρίσκονται στο σημείο και ενδεχομένως θέλουν να προβούν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι εν λόγω κάμερες εντοπίζουν τους ανθρώπους που μένουν για πάρα πολύ ώρα στη γέφυρα, πιθανώς επειδή σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, και στη συνέχεια, το σύστημα στέλνει σήματα σε ομάδες διάσωσης για να σπεύσουν στο σημείο από κοντινή απόσταση. Στόχος είναι είτε να αποτρέψουν το άτομο να πέσει είτε ακόμα και αν δεν προλάβουν τουλάχιστον να το εντοπίσουν εγκαίρως στο νερό και να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για τη διάσωση ανθρώπων που προσπαθούν να αυτοκτονήσουν είναι ότι πρέπει να τους εμποδίσουμε πριν πέσουν στο νερό. Μόλις συμβεί αυτό, το ποσοστό επιβίωσης πέφτει κάτω από το 50%», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι από τις 28 γέφυρες που βρίσκονται στον ποταμό Χαν, οι περισσότερες έχουν επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτοκτονιών. Αυτά περιλαμβάνουν έναν αισθητήρα πίεσης που ανιχνεύει ένα άτομο που πιάνει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα πιο δυνατά από το συνηθισμένο και άλλους αισθητήρες που ειδοποιούν τους διασώστες για ανθρώπους που έπεσαν.

Επιπλέον, ένας φράκτης ασφαλείας με προστατευτικά κιγκλιδώματα έχει εγκατασταθεί στη γέφυρα Mapo για να κάνει πιο δύσκολη την πτώση.

Η Νότια Κορέα έχει σταθερά το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Το 2020, η χώρα κατέγραψε 25,7 αυτοκτονίες ανά 100.000 ανθρώπους ενώ είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νέων.

πηγή: Business Insider

 

NASA: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανακάλυψε 301 νέους εξωπλανήτες

Previous article

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε και ελληνικό όνομα στη νεογέννητη κόρη του -Δεν του μοιάζει καθόλου [εικόνα]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.