ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία

0
Τα μεγαλύτερα ίχνη σαρκοφάγων δεινοσαύρων έχουν μήκος 40 εκατοστά

Εκατοντάδες ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία έχουν διατηρηθεί εξαιρετικά καλά, βρέθηκαν στην Πολωνία, δίνοντας μια λεπτομερή εικόνα για το περίπλοκο οικοσύστημα της γης πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τους γεωλόγους.

 

Το Πολωνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο χαρακτηρίζει το εύρημα ως θησαυρό. Τα απολιθωμένα ίχνη και οστά βρέθηκαν σε ένα ανοιχτό ορυχείο αργίλου στο Μπορκόβιτσε, 130 χιλιόμετρα νότια της Βαρσοβίας.

«Στα ίχνη που άφησαν οι δεινόσαυροι, μπορείτε να διαβάσετε τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους […] έχουμε ίχνη τα οποία άφησαν δεινόσαυροι που τρέχουν, κολυμπούν, ξεκουράζονται και κάθονται», δήλωσε ο γεωλόγος Grzegorz Niedzwiedzki.

 

Τα μεγαλύτερα ίχνη σαρκοφάγων δεινοσαύρων έχουν μήκος 40 εκατοστά και σε πολλές περιπτώσεις το δέρμα φαίνεται με λεπτομέρεια.

 

«Για να είναι δυνατή μια τέτοια κατάσταση διατήρησης, έπρεπε να λάβει χώρα μια πολύ ιδιαίτερη αλληλουχία γεγονότων σε σύντομο χρονικό διάστημα», προσθέτει ο γεωλόγος.

 

Επί του παρόντος έχουν βρεθεί αρκετές εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον επτά είδη, και οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι ίσως βρουν περισσότερα.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε και ελληνικό όνομα στη νεογέννητη κόρη του -Δεν του μοιάζει καθόλου [εικόνα]

Previous article

Η “μηχανή του χρόνου” της NASA ετοιμάζεται να μας μεταφέρει 13.5 δισ. χρόνια πίσω. Πως θα το καταφέρει (βίντεο)…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.