5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ8_ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑΚΟΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Θεαματική έκθεση με φωτισμένα, πελώρια προϊστορικά «τέρατα» στο Jardin des Plantes

0

Τριλοβίτες, φωτεινά ιπτάμενα αρπακτικά και ένας Τυραννόσαυρος Ρεξ που ορθώνεται 27 μέτρα πάνω από το έδαφος είναι ανάμεσα στα απόκοσμα πλάσματα που αυτή την περίοδο στοιχειώνουν τον κήπο Jardin des Plantes του Παρισιού.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προσφέρει νυχτερινούς περιπάτους υπό το φως εμβληματικών «φωτισμένων» πλασμάτων που κατοίκησαν κάποτε τον πλανήτη

Πρόκειται για μία έκθεση άνω των εκατό εκθεμάτων, προϊόν έρευνας και αναπαράστασης από τους παλαιοντολόγους του μουσείου που παρουσιάζουντ τα είδη που εποίκισαν τη γη τα τελευταία 600 εκατομμύρια χρόνια.

Μαμούθ, αρκούδες, τίγρεις με κοφτερά δόντια, δεινόσαυροί, αλλά και πρώιμα ανθρωποειδή «παρελαύνουν» σ’αυτήν την έκθση διαμέσου των αιώνων στην εξέλιξη των ειδών και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου.

 

Η έκθεση «L’Évolution en voie d’illumination», με ζωγραφισμένα στο χέρι γλυπτά από μετάξι, φιλοτεχνημένα από τη με έδρα το Sichuan εταιρεία China Lights, ανοίγει περίπου 3.700 εκατομμύρια χρόνια πριν παρουσιάζοντας τα θαλάσσια όντα της Προκάμβριας περιόδου.

Το υπαίθριο show προχωρά στο πρώτο επί ξηράς περιβάλλον της Παλαιοζωικής περιόδου, χαιρετίζει τους δεινόσαυρους της Ιουράσιας περιόδου και της Κρητιδικής περιόδου – στο τμήμα αυτό του περιπάτου οι επισκέπτες συναντούν περίτεχνες αποδόσεις αναγνωρίσιμων ζώων, όπως στεγόσαυροι και βελοσιράπτορες – πριν ολοκληρωθεί με τα πτηνά και τα θηλαστικά που έχουν παραμείνει σήμερα.

πηγή: Lifo

 

FSOC – Crypto και κλιματική αλλαγή οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Previous article

Be My Eyes: «Δανείστε» τα μάτια σας σε άτομα με προβλήματα όρασης, μέσω εφαρμογής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.