ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα του Επιμελητηρίου για τις προκλήσεις και προοπτικές των επιχειρήσεων

0

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στην Κόρινθο, στην έδρα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, συνάντηση- συζήτηση με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Προέδρου Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γεώργιου Καββαθά με θέμα «Οι επιχειρήσεις εν μέσω Covid-19: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή οι επιχειρήσεις ενώ παράλληλα πρότεινε λύσεις για την οικονομική επιβίωση τους. Τόνισε επίσης ότι τα Επιμελητήρια θα συνεχίσουν την γόνιμη συνεργασία με τα μέλη τους για την ενδυνάμωση του κάθε κλάδου.

O κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προώθηση των επενδύσεων, της απασχόλησης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην επιχειρηματικότητα και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας ενώ παρουσίασε τις προτάσεις της ΚΕΕΕ που αφορούσαν την μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα είδη πρώτης ανάγκης, την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, την κατάργηση του ειδικού φόρου του καφέ, την μη επιβολή του φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και την μετάθεση της πληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, καθώς και την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με σκοπό την ουσιαστική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ Λεωνίδας Βατικιώτης παρουσίασε βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας, κος Αναστάσιος Μποζίκης για να επικοινωνήσει τα αιτήματα και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών της ομοσπονδίας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Λουζιώτης κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να εμπιστευτούν το Επιμελητήριο και να μεταφέρουν όλα τα θέματα που τους απασχολούν ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση εδώ

 

Τα γιγάντια τηλεσκόπια της δεκαετίας

Previous article

NASA: Το σκάφος OSIRIS-REx μπορεί να επισκεφτεί τον «κακόφημο» αστεροειδή Άποφι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.