1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΑΓΡΟΤΙΚΑΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Χιλιάδες δωρεάν ελαιόδεντρα από το Ξυλόκαστρο σε 26 Δήμους

0

Χιλιάδες δωρεάν ελαιόδεντρα θα δοθούν από το Φυτώριο «Hellenic Plants» που εδρεύει στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας σε 26 Δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της δωρεάν προσφοράς χιλίων ελαιόδενδρων από το Φυτώριο «Hellenic Plants» με έδρα το Ξυλόκαστρο Κορινθίας προς την Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων UNAI HUB SDG7, 26 Δήμοι, εξέφρασαν την επιθυμία να προμηθευθούν και φυτεύσουν ελαιόδενδρα στην τρέχουσα φυτευτική περίοδο.

Από τις δύο Περιφέρειες και τους είκοσι έξι Δήμους, οι Δήμοι Αιγάλεω, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Πύργου και Χαλανδρίου, εδήλωσαν ότι επί πλέον αναλαμβάνουν τις δαπάνες μεταφοράς από το θερμοκήπιο, της φύτευσης στη διάρκεια της τρέχουσας φυτευτικής περιόδου, της εξασφάλισης της άρδευσης και της φροντίδας των δένδρων για τα πέντε επόμενα έτη.

Από αυτούς τους δήμους ζητήθηκε, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες από τον UNAI HUB SDG7 διαδικασίες, να ορίσουν τις ημερομηνίες φύτευσης τους.

Υπενθυμίζεται ότι με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» το ΚΕΠΑ (UNAI HUB SDG7) έχει την δυνατότητα δωρεάν διάθεσης στους ενδιαφερόμενους Δήμους για την τρέχουσα φυτευτική περίοδο, 2.500 δένδρων ελληνικής χλωρίδας μαζί με τα αναγκαία υλικά άρδευσης και τα έξοδα μεταφοράς από το θερμοκήπιο στο χώρο φύτευσης, μέσω των διαδικασιών του ΕΛΚΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι μπορούν να επικοινωνούν με την Δρ. Πόπη Κονιδάρη (pkonidar@uoa.gr) για τις διαδικασίες και τους όρους διάθεσης των δένδρων.

πηγή: anagnostis.org

Η χιονισμένη ορεινή Κορινθία από ψηλά

Previous article

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.