ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Δολοφονία Μάλκολμ X: Αποζημίωση 20 εκατ. $ ζητά ο ένας από τους δύο άνδρες που αθωώθηκαν πρόσφατα

0

Ο Μουχάμαντ Αζίζ, 83 ετών σήμερα, δήλωνε από την αρχή την αθωότητά του. Όμως, χρειάστηκε να περιμένει έως τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να αθωωθεί πλήρως από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για τη δολοφονία του Μάλκολμ Χ το 1965. Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε και ο Χαλίλ Ισλάμ, που πέθανε το 2009.

«Επί δεκαετίες, ακόμη και αμέσως μετά τη δολοφονία του Μάλκολμ Χ, η αστυνομία της Νέας Υόρκης και το FBI είχαν στην κατοχή τους αποδείξεις που, όχι μόνο αποδείκνυαν την αθωότητα των Αζίζ και Ισλάμ, αλλά υποδείκνυαν και τους πραγματικούς δολοφόνους», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι δικηγόροι Ντέιβιντ Σάνις και Ντέμπορα Φρανσουά.

Επίσης υπενθύμισαν ότι το 1977 ο τρίτος εκ των καταδικασθέντων, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι πυροβόλησε τον Μάλκολμ Χ στις 21 Φεβρουαρίου 1965 στο Χάρλεμ, αποκάλυψε την ταυτότητα των συνεργών του, απαλλάσσοντας τους Μουχάμαντ Αζίζ και Χαλίλ Ισλάμ.

Τώρα, ο Αζίζ ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή εξαιτίας της άδικης καταδίκης του πέρασε 20 χρόνια σε πολλές φυλακές υψίστης ασφαλείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα προειδοποίησε τον δήμο, από τον οποίο εξαρτάται η αστυνομία, ότι σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση 40 εκατ. για παράνομη κράτηση και σοβαρή σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική βλάβη.

«Εκείνοι που μου στέρησαν την ελευθερία και στέρησαν την οικογένειά μου από τον σύζυγο, τον πατέρα και τον παππού θα πρέπει να λογοδοτήσουν», τόνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του, οι οποίοι σκοπεύουν να υποβάλουν ανάλογο αίτημα και εκ μέρους των κληρονόμων του Χαλίλ Ισλάμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

πηγή: Lifo

Όταν ιδρώνετε «καίτε» περισσότερες θερμίδες; Οι ειδικοί απαντούν

Previous article

Breakfast bowl – Ποια βρώμη «ρίχνει» την χοληστερίνη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.