3_ΚΟΣΜΟΣΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πρώτος νεκρός από την μετάλλαξη «Ο»

0

Μόλις πριν από λίγο καταγράφηκε για πρώτη φορά θάνατος ασθενούς με τη μετάλλαξη «Ο».

Ο πρώτος νεκρός ασθενής με την μετάλλαξη Όμικρον καταγράφηκε στην Βρετανία όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπόρις Τζόνσον, δυστυχώς χάθηκε ένας ασθενής με την νέα μετάλλαξη αλλά μέχρι στιγμής, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Εξαπλώνεται με «πρωτοφανείς ρυθμούς»

Όπως δήλωσε ο ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ, το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται με «πρωτοφανείς ρυθμούς» και ως εκ τούτου ο κόσμος πρέπει να κάνει ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 διότι αυτοί που έχουν κάνει τις δύο δόσεις είναι ευάλωτοι».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η παραλλαγή Όμικρον ευθύνεται μάλλον για περίπου το 40% των λοιμώξεων στο Λονδίνο και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν δράσει, μπορεί να κατακλυστεί το σύστημα υγείας.

«Αυτό που γνωρίζουμε για την Όμικρον είναι ότι (…) εξαπλώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν, τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δύο με τρεις ημέρες» δήλωσε ο Τζάβιντ στο Sky News.

«Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε ένα παλιρροϊκό κύμα λοιμώξεων, ότι βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε έναν αγώνα δρόμου ανάμεσα στο εμβόλιο και τον ιό», υπογράμμισε.

πηγή: Το κουτί της Πανδώρας

Λουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα κορυφαίο αξιοθέατο για την Κεντρική Μακεδονία

Previous article

Μποστ – Ο πατέρας του γέλιου και της σάτιρας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.