3_ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αντιεμβολιαστές δημοσιοποίησαν τη διεύθυνση κατοικίας Ντράγκι καλώντας σε διαδηλώσεις

0

Εν μέσω σοβαρής πόλωσης στην Ιταλία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τους μη εμβολιασμένους, ομάδα αντιεμβολιαστών εξαπέλυσε «επίθεση» μέσω Διαδικτύου στον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Αντιεμβολιαστές ανήρτησαν τη διεύθυνση κατοικίας του Ιταλού πρωθυπουργού με προτροπή «να πραγματοποιούνται κάθε βράδυ συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του».

Με το συμβάν ασχολείται ο τομέας της ιταλικής αστυνομίας που ερευνά την «διάπραξη αδικημάτων μέσω Διαδικτύου».

Παράλληλα, μετά τον χθεσινό θάνατο 50χρονου άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί και να διασωληνωθεί στην πόλη Τρέντο της βόρειας Ιταλίας, σήμερα, Κυριακή, στην ίδια πόλη έχασε την ζωή του ασθενής 39 ετών, αντιεμβολιαστής επίσης.

Ο ίδιος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και, παρά τις προτροπές των συγγενών του, αποφάσισε να μην εμβολιαστεί.

Το «προφίλ» του, στο Facebook, γέμισε συλλυπητήρια μηνύματα συγγενών και φίλων. Ιδίως ένα μήνυμα, το οποίο προβάλλεται με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συνοψίζει τον πόνο αλλά και τον θυμό πολλών ανθρώπων για μία ακόμη ζωή που χάθηκε άδικα:

«Σου εύχομαι να αναπαυθεί η ψυχή σου. Έλεγες ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει, φίλε μου…», γράφει ένας αδελφικός φίλος του 39χρονου.

Περιοριστικός κλοιός για τους ανεμβολίαστους

Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου έχουν τεθεί σε ισχύ στην Ιταλία νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας στην Ιταλία, με τους ανεμβολίαστους να μην μπορούν να πλέον να παρακολουθήσουν ταινία στο σινεμά, όπως και θέατρο, συναυλίες ή αθλητικές εκδηλώσεις.

Μόνη εξαίρεση από την ρύθμιση, οι πρόσφατα ιαθέντες από την Covid-19, οι οποίοι έχουν επίσης πρόσβαση στο «σούπερ πάσο» που δίδεται στους εμβολιασμένους. Το «βασικό πάσο», το οποίο χορηγείται έπειτα από αρνητικό διαγνωστικό τεστ χρησιμεύει μόνο για την πρόσβαση στον χώρο εργασίας.

Το «βασικό πάσο», το οποίο μέχρι σήμερα απαιτείτο για την πρόσβαση στο αεροπλάνο ή στα τρένα μεγάλων αποστάσεων, απαιτείται πλέον και για τις τοπικές μετακινήσεις (μετρό, λεωφορείο και τοπικά τρένα).

Παράλληλα, στα σχέδια της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι φέρεται να βρίσκεται και η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους χώρους εργασίας.

Όπως έγραψε προ ημερών η εφημερίδα La Stampa, το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στην περίπτωση που τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίσουν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας της χώρας τεθεί υπό πίεση.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στη χώρα υπάρχουν ακόμη πάνω από έξι εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία40 με 49 ετών και σε εκείνη 50 με 59 ετών.

πηγή: cnn.gr

 

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Previous article

Απογραφή 2021: Οδηγίες για την αυτοαπογραφή λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.