ΚΟΣΜΟΣ

Το μεγάλο κοινωνικό έργο του Μάικλ Σιν για την καταπολέμηση της αστεγίας

0

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό δρόμου «Big Issue», ο Ουαλός ηθοποιός Μάικλ Σιν (Michael Sheen) μίλησε για το πώς το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων ήταν ένα «σημείο καμπής» για τον ίδιο, αφού πούλησε δύο σπίτια για να χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση, όταν η χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών που είχε εξασφαλίσει έπεσε στο κενό την τελευταία στιγμή.

«Έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Θα μπορούσα να εγκαταλείψω την προσπάθεια, όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πόνταραν στο να έρθουν για να ζήσουν αυτή την εμπειρία που θα άλλαζε τη ζωή τους θα βρισκόντουσαν στο κενό», τόνισε στη συνέντευξή του.

Ο Σιν πούλησε δύο διαμερίσματά του στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει να πραγματοποιείται η 17η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αστέγων, όπου περισσότεροι από 500 παίκτες που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση αγωνίστηκαν σε ένα εβδομαδιαίο τουρνουά δρόμου στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Ο ίδιος γνώρισε πριν από λίγα χρόνια ανθρώπους από οργανώσεις που δραστηριοπούνται στο ζήτημα της αστεγίας στην Ουαλία και έκτοτε αξιοποιεί τη δημοφιλία και προβολή του για να ευαισθητοποιήσει πολιτικούς, επιχειρηματίες και συνολικά τη βρετανική κοινωνία για την αστεγία και για την υιοθέτηση πολιτικών αντιμετώπισής της.

Ο Σιν είναι επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Εθελοντικής Δράσης της Ουαλίας, πρεσβευτής της Into Film, μιας οργάνωσης που φέρνει τους μαθητές και τα παιδιά κοντά στον κινηματογράφο μέσω από κινηματογραφικές λέσχες που προβάλλουν δωρεάν ταινίες, ενώ συμμετέχει και σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του αλκοολισμού και της χρήσης ναρκωτικών.

Το 2017 ίδρυσε την οργάνωση End High Cost Credit Alliance, με αντικείμενο δράσης την αναζήτηση τρόπων χαμηλού δανεισμού, δωρίζοντας ο ίδιος 50.000 λίρες για να βοηθήσει Ουαλούς φοιτητές με χαμηλό εισόδημα να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πηγή: www.rosa.gr

Συγκλονίζει η ιστορία της υπ. διδάκτορος που έζησε για 2 χρόνια σε σκηνή – «Οι φοιτητές μου δεν το έμαθαν ποτέ»

Previous article

Υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 17 Δεκεμβρίου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΣΜΟΣ