ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διάσημες φωτογραφίες «στο σφυρί» για να σωθεί ο πλανήτης

0

Την πρωτοβουλία έλαβε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Vital Impacts, του οποίου ηγούνται η βραβευμένη φωτορεπόρτερ του National Geographic, Ami Vitale και η Eileen Mignoni

Έως τις 31 Δεκεμβρίου, η δρ. Jane Goodall, η αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως η κατ’ εξοχήν ειδική για τους χιμπατζήδες και περίπου 100 διάσημοι φωτογράφοι διαθέτουν προς πώληση εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση οργανισμών που αφιερώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Vital Impacts, του οποίου ηγούνται η βραβευμένη φωτορεπόρτερ του National Geographic, Ami Vitale και η Eileen Mignoni.

«Η δρ. Jane Goodall, η κατ’ εξοχήν ειδικός του πλανήτη για τους χιμπατζήδες, προσέφερε υπογεγραμμένες εκτυπώσεις φωτογραφιών που βλέπουν για πρώτη φορά το φως, συμπεριλαμβανομένου και ενός πορτρέτου της, καθώς και δύο άλλες φωτογραφίες που δείχνουν την αξιοπρόσεκτη ζωή των χιμπατζήδων για την προστασία της ζωής των οποίων εργάζεται για πάνω από 60 χρόνια» είπε, μιλώντας στο PetaPixel, η Vitale.

Μάλιστα, η ίδια η Goodall έδωσε στη δημοσιότητα σύντομης διάρκειας βίντεο στο οποίο υπογραμμίζει το μήνυμα και τη σημασία αυτής της πώλησης.

«Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες προέρχονται από το National Geographic και από τις πιο αναγνωρισμένες αίθουσες τέχνης του κόσμου» εξήγησε η Vitale και σε αυτούς περιλαμβάνονται ονόματα όπως Paul Nicklen, Nick Brandt, Chris Burkard, Tim Flach, Xavi Bou και Reuben Wu· αλλά και η ίδια. Το 60% των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί για την ενίσχυση των Big Life Foundation, Seal Legacy, Project Ranger του Great Plains Conservation και Roots and Shoots (πρόγραμμα του Jane Goodall Institute).

«Καθώς σκορπίζουν οι ηγέτες του κόσμου για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της COP26, αυτοί οι φωτογράφοι μας δείχνουν ακριβώς αυτό το οποίο διακυβεύεται. Ποικίλες είναι οι φωτογραφίες των καλλιτεχνών σε αυτή την πρωτοβουλία αλλά αυτό το οποίο έχουν κοινό είναι μια στράτευση στο περιβάλλον» τονίζει η συνιδρύτρια του Vital Impacts, στον λογαριασμό στο Instagram του οποίου έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πολλές από τις φωτογραφίες που διατίθενται προς πώληση για καλό σκοπό.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο My Modern Met, η Ami Vitale είχε τονίσει: «Πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να ερωτευτούμε τον κόσμο γύρω μας. Η αγάπη μάς δίνει το κουράγιο να κάνουμε τη διαφορά. Αλλά έχω επίγνωση ότι δεν έχει μόνον να κάνει με το να αγαπάμε αυτό τον πλανήτη. Για την ακρίβεια, αυτό δεν πρόκειται να μας σώσει. Αυτό που πρόκειται να μας σώσει είναι το να πιστέψουμε στο θαύμα αυτού του κόσμου».

Πηγή: https://www.in.gr/

 

Έγκυος φάλαινα δεμένη επί μήνες κατάφερε να γεννήσει

Previous article

Η Φωτογραφία της ημέρας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.