1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Απάντηση για τα έργα αποκατάστασης στο Σχίνο Κορινθίας

0

Διευκρινιστικές απαντήσεις για όσα καταγγέλθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα (αποσπάσματα αναδημοσιεύσαμε στο «Ο “ανάδοχος αποκατάστασης” εξαφανίστηκε…»), έδωσε, με σχετική επιστολή της, της 30.11.2021, προς τη Διεύθυνση Δασών Κορινθίας, η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛ.ΠΕ.) η οποία έχει αναλάβει να κατασκευάσει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του οικισμού Σχίνου Κορινθίας.

Η ΕΛ.ΠΕ. διασαφηνίζει στην επιστολή της ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση του έργου και έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες για τη δέουσα ολοκλήρωση του έργου από την πρώτη στιγμή που αυτό της ανατέθηκε, γεγονός που καθιστά αβάσιμες τις σε βάρος της καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων του έργου, ενημέρωσε εξαρχής ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν προ-εγκεκριμένοι εργολάβοι με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί, θα ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση και επιλογή των αναδόχων του έργου. Για τον λόγο αυτό εκτιμήθηκε ότι για την ολοκλήρωση του έργου, απαιτείται το χρονικό περιθώριο των 5 μηνών από την ημερομηνία έναρξης εκτέλεσης των εργασιών και όχι από την έκδοση της απόφασης ορισμού αναδόχου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου είναι από την πρώτη στιγμή ενήμερες και έκτοτε ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα και η εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών.

«Είναι προφανές ότι η εταιρεία μας ουδόλως έχει αμελήσει την εκτέλεση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει οικειοθελώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, αντιθέτως προχωρεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ιδιαίτερα απαιτητικών έργων», τονίζει η ΕΛ.ΠΕ.

Ιδιαίτερα κατατοπιστικό, όσον αφορά την τηρουμένη νόμιμη διαδικασία για την εκτέλεση του έργου, είναι και σχετικό έγγραφο (ΑΠ: ΥΠΕΝ/ΔΔΕΗ/113033/4262/29.11.2021) του Τμήματος Δασοτεχνικής Διευθέτησης Χειμάρρων και Έργων Ορεινής Υδρονομίας  της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ προς τη Διεύθυνση Δασών Κορινθίας και το Δασαρχείο Κορίνθου, με το οποίο διευκρινίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο ανάδοχος αποκατάστασης υποχρεούται ν’ αναλάβει με ίδια μέσα την ανάθεση εκτέλεσης των έργων αποκατάστασης σε εργολήπτη ή δασικούς συνεταιρισμούς καθώς και ότι δεν προβλέπεται εμπλοκή των δασικών υπηρεσιών στη διαδικασία αυτή.

«Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που για την καμένη περιοχή αρμοδιότητας των υπηρεσιών σας έχει εκδοθεί Πράξη ορισμού Αναδόχου Αποκατάστασης, η οποία σας κοινοποιήθηκε στις 21.10.2021, θεωρείται άνευ αντικειμένου η έκδοση Έγκρισης προσφυγής στη διαδικασία διαπραγμάτευσης του άρθρου 32 2γ του ν. 4412/2016, καθώς το αίτημα του Δασαρχείου Κορίνθου εκδόθηκε σε χρόνο πρότερο της Πράξης», επισημαίνει το έγγραφο.

Προς τον σκοπό της πληρέστερης κατά το δυνατόν ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, θεωρήσαμε ενδεδειγμένη τη δημοσίευση και των δύο ως άνω εγγράφων ως αντίλογο στο αρχικό δημοσίευμα.

Πηγή: https://dasarxeio.com/

 

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων στην Κόρινθο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Previous article

78 νέα κρούσματα η Κορίνθια – 97 θάνατοι, 694 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.