4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κόρινθο ο Μηταράκης – Επισκέφτηκε την Ανοιχτή Δομή

0

Στην Κόρινθο βρέθηκε την 1η Δεκεμβρίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Προ-αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της πόλης, πραγματοποιώντας συνάντηση και συνομιλία για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, με τον Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Βασίλη Νανόπουλο, τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Χρίστο Δήμα και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας, κ. Χαράλαμπο Τετράδη.

Σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για να απομακρυνθούν η δομή φιλοξενίας και το προαναχωρησιακό κέντρο Κορίνθου από τον χώρο όπου λειτουργούν και να μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού, έπειτα από αίτημα των τοπικών Αρχών, βρίσκεται το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Νότη Μηταράκη,  κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τόνισε: «Αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα την ανάγκη της Κορίνθου να απομπλέξει το κέντρο της πόλης. Όπου προχωρά η αντικατάσταση δομών, βασικός στόχος είναι να βγούμε εκτός αστικού ιστού. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εδώ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όπου υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού, βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις». Ο κ. Μηταράκης συνοδευόταν από τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορίνθου, Χρίστο Δήμα και τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο.

«Η απεμπλοκή του κέντρου της Κορίνθου από τη δομή είναι σημαντική για την ανάπτυξη της οικιστικής ζώνης αλλά και όλου του Δήμου Κορινθίων. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τη μετανάστευση, με τους ίδιους ρυθμούς», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας. Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης, ότι εάν δεν είχε σημειωθεί η δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να γίνει καν συζήτηση για την απομάκρυνση της δομής από το κέντρο της Κορίνθου.

«Παρά το ότι δεν είχαμε προβλήματα μέχρι σήμερα, η παραμονή της δομής στο στρατόπεδο είναι ασυμβίβαστη με την ανάπτυξη της Κορίνθου», είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, ενώ ανέφερε ότι ο δήμος έχει συγκεκριμένο σχέδιο πολεοδόμησης και ανάπτυξης της περιοχής.

 

 

 

 

Κελεσίδης: Διασωληνώθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού

Previous article

Υπόσχεση Μηταράκη ότι θα φύγουν και οι δύο δομές προσφύγων από το στρατόπεδο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.