ΥΓΕΙΑ

Διαβήτης: Ποιο τρόφιμο έχει «ισχυρά αντιοξειδωτικά» και μειώνει το σάκχαρο κατά 35%

0
Ένα τρόφιμο μπορεί να μειώσει δραστικά το επίπεδο σακχάρου στο αίμα κατά 35% και να ωφελήσει εκείνους που έχουν διαγνωσθεί με διαβήτη, σύμφωνα με σχετική μελέτη.
Τα ποσοστά του διαβήτη έχουν αυξηθεί απότομα την τελευταία δεκαετία, με τις σχετικές διαγνώσεις να έχουν διπλασιαστεί σε διάστημα μόλις 15 ετών. Η έγκαιρη λήψη μέτρων είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της πάθησης και την αποφυγή όλων των κινδύνων.
Σε συνδυασμό με την άσκηση, η διατροφή προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες πρόληψης του διαβήτη και ένα τρόφιμο θα μπορούσε να βοηθήσει, έχοντας πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Το θαυματουργό τρόφιμο για τον διαβήτη

Η διαχείριση του σακχάρου στο αίμα είναι επιτακτική για την πρόληψη του διαβήτη και οι σπόροι κολοκύθας μπορεί να διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία.
Χαρακτηριστικά, σε σχετική δημοσίευση του «Healthline» επισημαίνεται ότι οι σπόροι κολοκύθας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που ονομάζονται πολυσακχαρίτες, οι οποίοι –με τη σειρά τους– έχουν ισχυρή επίδραση στη ρύθμιση του σακχάρου, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες.
Αναλυτικά, αναφέρεται για τη σχέση του εν λόγω τροφίμου και του διαβήτη: «Οι θεραπείες με εκχυλίσματα κολοκύθας και σκόνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε μελέτες τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα. Οι σπόροι κολοκύθας είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και γεμάτοι με ισχυρά αντιοξειδωτικά».

Τι έδειξε έρευνα για τα οφέλη της κολοκύθας

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύθηκε στο «Diabetes Care» και επικαλείται σχετική δημοσίευση της «Express», η κατανάλωση 56,7 γραμμαρίων σπόρων κολοκύθας θα μπορούσε να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, μετά το γεύμα, έως και 35% σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Ο σπόρος κολοκύθας έχει δυνατότητες ως υπογλυκαιμικό τρόφιμο, το οποίο τώρα αξίζει να επιβεβαιωθεί σε μακροχρόνιες μελέτες».
Μάλιστα, θεωρείται ότι το μαγνήσιο μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα, καθώς η έρευνα δείχνει ότι ο κίνδυνος διαβήτη τείνει να είναι χαμηλότερος σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο.
Χαρακτηριστικά, οι συγγραφείς της μελέτης υπογράμμισαν: «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν μια σημαντική αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης μαγνησίου και του κινδύνου διαβήτη».

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 800 ετών στο Περού

Previous article

Τι σκέφτηκαν οι Ολλανδοί για την ασφάλεια των πτήσεων -Το πείραμα με χοίρους

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.