ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μονοκλωνικά αντισώματα: Στο «Σωτηρία» η πρώτη θεραπεία σε ανοσοκατεσταλμένο ασθενή

0

Ξεκίνησε η νοσοκομειακή χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Ο πρώτος ασθενής που του χορηγήθηκε η θεραπεία το πρωί στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, είχε σοβαρή ανοσοκαταστολή λόγω υποκείμενου νοσήματος και ήταν θετικός στην Covid-19.

Ο ασθενής έλαβε ενδοφλεβίως τα αντισώματα και επέστρεψε στο σπίτι του. Εντός της ημέρας ακόμη τρεις ασθενείς αναμένεται να λάβουν τα αντισώματα, ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται από όλη την Ελλάδα.

Από τώρα και στο εξής θα βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση από τον γιατρό του, αλλά και την ειδική Επιτροπή, για 28 συνεχείς ημέρες. Αν στο μεταξύ δεν επιδεινωθεί η υγεία του και δεν εμφανίσει συμπτώματα τέτοια που να απαιτούν την εισαγωγή του σε νοσοκομείο, αυτό σημαίνει ότι η έκβαση της θεραπείας είναι θετική και ο ασθενής μετά από ένα μήνα θα θεωρηθεί θεραπευμένος. Οι θεραπείες θα γίνονται όλες τις μέρες, ακόμη και Σαββατοκύριακο.

Έως τις 12.30 είχαν εγκριθεί τέσσερις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων συνολικά, για να χορηγηθούν σε ασθενείς που λόγω υποκείμενων προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να αναπτύξουν δικά τους αντισώματα από τον εμβολιασμό.

 

Καζίνο Λουτράκι: Πήρε προσωρινή διαταγή – Γιατί θα δώσει έμφαση στον τουρισμό

Previous article

Παραλλαγή Όμικρον – Ανατρέπει τα δεδομένα – Φόβος για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.