ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αλλάζει όψη ο Συνοικισμός με το νέο αθλητικό κέντρο και τους 3 κυκλοφοριακούς κόμβους

0

Δύο σημαντικές ειδήσεις ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η πρώτη αφορά την υπογραφή των συμβολαίων για την αγορά από τον δήμο Κορινθίων του οικοπέδου των 26 στρεμμάτων, όπου προορίζεται να γίνει το νέο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο που θα καλύψεις τια ανάγκες του Συνοικισμού, της Νεάπολης και της Καλλιθέας. Το συνολικό κόστος για την αγορά του οικοπέδου είναι 450.000 ευρώ, με τον κ. Νανόπουλο να υποστηρίζει εμμέσως ότι η αγορά είναι εξαιρετικά συμφέρουσα, καθώς η αντικειμενική αξία του οικοπέδου αγγίζει τις 800.000 (συγκεκριμένα 793.000).

«Είναι μία από τις μεγάλες αλλαγές που έχω υποσχεθεί ότι θα συντελεστούν στην διάρκεια της θητείας μας», είπε ο κ. Νανόπουλος και συνέχισε σημειώνοντας ότι μέσα στους επόμενους 4 μήνες θα έχουν συντελεστεί οι κύριες πολεοδομικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Η δεύτερη είδηση αφορά την προμελέτη για την σύνδεση του Συνοικισμού με την Νεάπολη την Καλλιθέα, αλλά και το κέντρο της Κορίνθου. Ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία τριών κόμβων, από το Συνοικισμό (Λεωφόρος Αθηνών στην έξοδο για το νοσοκομείο) και μέχρι το Νεκροταφείο, οι οποίοι θα διοχετεύουν την κυκλοφορία από και προς την Κόρινθο.

Ο πρώτος κόμβος θα γίνει στην γέφυρα αμέσως μετά το 4ο Γυμνάσιο, εκεί όπου σήμερα περνάει μόνο ένα αυτοκίνητο κάθε φορά και οι οδηγοί κορνάρουν για να μην εισέλθει κάποιος άλλος οδηγός από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο δεύτερος θα γίνει λίγο πριν από το στρατόπεδο πάνω στην παλιά («νεκρή») εθνική οδό Κορίνθου Πατρών (κοντά στο «Κονάκι») και ο τρίτος στην γέφυρα μπροστά στο νεκροταφείο. Αυτοί οι τρεις κόμβοι είναι σίγουρο ότι θα αποσυμφορήσουν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των εγκαταστάσεων του “Χαμόγελου του Παιδιού”, οι οποίες κλείνουν στην Αρχαία Κόρινθο μετά την απόφαση του περιφερειάρχη. Ο δήμαρχος Κορινθίων άφησε να εννοηθεί ότι θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την περιφέρεια την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση καθώς τόσο ο ίδιο όσο και ο κ. Νίκας δεν επιθυμούν να κλείσει η δομή.

 

«Γαρύφαλλο στην Άμμο»: Το τραγούδι στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο (video)

Previous article

Στην Κόρινθο ο Γιώργος Παπανδρέου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.