ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ελπίδoφόρα θεωρία για το τέλος της πανδημίας: Η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να αυτοκαταστρέφεται

0
Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα μαστίζει την Ευρώπη, στην Ιαπωνία κυκλοφορεί μια θεωρία ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού ίσως… αυτοκαταστρέφεται!

Πρόκειται για μια νέα θεωρία, που βγήκε στην επιφάνεια μετά την κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων κορονoϊού στην Ιαπωνία. Προς το τέλος του καλοκαιριού, η Ιαπωνία κατέγραφε πάνω από 23.000 κρούσματα ημερησίως. Πλέον, οι νέες μολύνσεις δεν ξεπερνούν τις 200 κάθε μέρα, ενώ οι θάνατοι είναι σε μονοψήφια νούμερα.

Σύμφωνα με ειδικούς, η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο ενδεχόμενο η μετάλλαξη Δέλτα να αυτοεξοντώνεται. Άρθρο των Japan Τimes αναφέρει ότι η μείωση στα κρούσματα έχει αποδοθεί από πολλούς στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού (75,7%), στη δημόσια αποδοχή της χρήσης μάσκας και σε άλλους παράγοντες.

Ωστόσο, υπάρχει μερίδα ερευνητών που υποστηρίζουν ότι ο κύριος λόγος βρίσκεται στις γενετικές μεταβολές που υφίσταται ο κορονοϊός κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του. Ειδικότερα, σύμφωνα με την νέα θεωρία του Ιτούρο Ινούε, καθηγητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Γενετικής της Ιαπωνίας, η μετάλλαξη επισώρευσε τόσες πολλές παραλλαγές σε μία ζωτική πρωτεΐνη του ιού (την nsp14) που τελικά οδήγησαν στην αυτοκαταστροφή της Δέλτα.

Η πρωτεΐνη nsp14 φαίνεται να προσφέρει μια μορφή διόρθωσης σφαλμάτων που βοηθά το γονιδίωμα του ιού να παραμείνει κάτω από το όριο της «καταστροφής από σφάλμα». Στην περίπτωση του πέμπτου κύματος της πανδημίας στην Ιαπωνία, η nsp14 απέτυχε να «εξυπηρετήσει» τις πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου στελέχους τελικά το κατέστρεψε, λένε οι ερευνητές.

Ταξίδι στο Μαίναλο: Μια πανέμορφη δαντέλα από παραδοσιακά χωριά

Previous article

Η Βιολογία ακυρώνει τη μονογαμία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.