ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Βραχάτι και Λουτράκι κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα

0

Ευρύτερες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η αυριανή “απεργία” των επισιτιστών (καφέ, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ), οι οποίοι κλείνουν για 24 ώρες τα καταστήματά τους, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν προκαλέσει μεγάλη πτώση στα έσοδά τους αλλά και γενικότερη αναστάτωση στην λειτουργία τους.

Έτσι, ενώ σε όλο το νομό, όπως και σε όλη την Ελλάδα, όλα τα καταστήματα στην εστίαση θα μείνουν κλειστά, οι εμπορικοί σύλλογοι Βραχατίου και Λουτρακίου πάνε ένα βήμα παραπέρα και κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα στηρίζοντας τους επισιτιστές, αλλά ουσιαστικά τα δικά τους συμφέροντα.

Ειδικότερα, την απόφαση των επισιτιστών, για καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ακολουθεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου με ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ αλλά και την προτροπή δεκάδων μελών του. Οι έμποροι διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό και μιλούν για μέτρα τα οποία τείνουν να βάλουν οριστικό λουκέτο σε χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Βραχατίου αναφέρει:

Η διοίκηση του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου, θέλοντας να στηρίξει και να συμπαρασταθεί στον αγώνα του κλάδου της εστίασης, αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας εκ μέρους του εμπορικού κόσμου τα αντίστοιχα αιτήματα.
Οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμο, πρώτες ύλες και αγαθά, η έλλειψη ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα, τα τελευταία μέτρα που μετατρέπουν τον επιχειρηματία σε αστυνομικό μέσα στα ίδιο του το μαγαζί, δημιούργησαν και δημιουργούν δυσβάσταχτα επιπλέον βάρη σε όλους. Όσοι παλέψαμε για τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενούς μας και καταφέραμε να κρατήσουμε τα καταστήματά μας ανοικτά, βιώνοντας τη δυστοπία των δυο περασμένων ετών, λέμε ως εδώ!
Δεν θα γίνουμε για ακόμη μια φορά ο σάκος του μποξ.
Δεν θα αποκαταστήσουμε εμείς τους ελεγκτικούς σας οργανισμούς.
Δεν είναι δικό μας χρέος να ελέγχουμε τους πελάτες μας.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου αποφασίζει ομόφωνα, μαζί με την πανελλαδική ολοήμερη απεργία των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, που ορίστηκε για την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, να κλείσουμε και τα εμπορικά καταστήματά της περιοχής μας την ίδια μέρα, από τις 11.00 έως 17.00.

Οι Έμποροι και οι Επιχειρηματίες ενώνουμε τις φωνές μας – Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όλοι μαζί!!Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη, για να είναι η φωνή της διαμαρτυρίας μας πιο δυνατή.

Πολλοί είναι, πάντως, οι εμπορικοί σύλλογοι πανελλαδικά που προχωρούν σε κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου μαζί με τους καταστηματάρχες της εστίασης, με σκοπό να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα.

 

Ξεκινάει την Τρίτη 16/11 η πρόσκληση για την πρόσληψη 34 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Previous article

Αμεση απάντηση Νανόπουλου στον Σταυρέλη για την Αγιάννα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.