ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ανεβάζει τους τόνους ο Σταυρέλης: “Μειώστε τα τέλη καθαριότητας, ελάχιστο το έργο σας”

0

Νέα παρέμβαση αυτή τη φορά για τα ζητήματα της καθημερινότητας στον δήμο Κορινθίων έκανε ο Νίκος Σταυρέλης, με ανάρτησή του που συνοδεύει με βίντεο. Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας καταγγέλλει ότι στον τομέα της καθαριότητας στον δήμο υπάρχει ευρύτερη εγκατάλειψη και ζητά την μείωση των δημοτικών τελών αλλά και την ανάκληση της απόφασης για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στην Σολυγεία, την Τενέα και τον Σαρωνικό.

Ειδικότερα, ο κ. Σταυρέλης αναφέρει:

► Είναι γεγονός ότι την πρώτη χρονιά της Δημοτικής Αρχής Νανόπουλου στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου υπήρχε μία βελτίωση στην Καθαριότητα. Στη συνέχεια βάλτωσε και πάλι η κατάσταση. Η ουσία είναι ότι τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων είναι απολύτως τα ίδια. Το μόνο που άλλαξε είναι η προμήθεια νέων κάδων που άλλαξε και την ψυχολογία του πολίτη.

 Τίποτα άλλο.

► Έχουν παρέλθει δύο χρόνια και ακόμα δεν έχουμε πάρει τα νέα απορριμματοφόρα, σάρωθρα, πλυντήρια, γκρέιντερ κλπ. Δεν είναι λειτουργία Δήμου να περιμένουμε τρία χρόνια για την όποια προμήθεια.

► Ιδιωτικοποίηση του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων. Είναι σε εξέλιξη η ανάθεση σε ιδιώτη για δύο μήνες της συλλογής των απορριμμάτων σε Σολυγεία, Σαρωνικό και Τενέα με 100.000 € κόστος. Είμαστε αντίθετοι διότι και προσωπικό έχουμε και διαγωνισμός εν εξελίξει υπάρχει και πληρώνουμε υπέρμετρο κόστος.

► Το γεγονός ότι έχουμε πλεόνασμα πάνω από 7 εκατομμύρια στα ανταποδοτικά δεν δικαιολογεί την σπατάλη.

Πρέπει να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη σημαντικά.

Τα απορριμματοφόρα που θα παραλάβουμε τους επόμενους μήνες θα είναι από το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης και όχι από πόρους του Δήμου.

► Στα ογκώδη η κατάσταση μέρα με την ημέρα χειροτερεύει ιδίως στην παραλιακή ζώνη του Σαρωνικού και του Άσσου-Λεχαίου. Μάλιστα ακούσαμε το Δήμαρχο να δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι εσκεμμένα δεν έβαλαν τη θερινή περίοδο κάδους ογκωδών.

► Εκποίηση του άχρηστου υλικού του Δήμου (μεταλλικοί κάδοι, παλιά απορριμματοφόρα, κλπ). Δεν έχει γίνει δύο χρόνια ούτε καταγραφή ούτε πλειοδοτικός διαγωνισμός. Αντίθετα βλέπουμε πλιάτσικο σε κάδους και μηχανήματα του Δήμου.

► Μας λένε ότι σύντομα θα πάνε τα πρώτα απορρίμματα στη μονάδα ΣΔΙΤ της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη Τρίπολης. Εμείς πρέπει να ενεργήσουμε να μεταφέρουμε το ΣΜΑ Σπαθοβουνίου κοντύτερα στην πόλη της Κορίνθου για να έχουμε μειωμένο κόστος μεταφοράς, σύμφωνα με παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, έχασε 2-1 στο ντέρμπι με τον Πέλοπα

Previous article

Ξεκινάει την Τρίτη 16/11 η πρόσκληση για την πρόσληψη 34 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.