ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιωάννα Κασίμη η Νέα Πρόεδρος “Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου”

0

Στη θέση της Προέδρου του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου είναι πλέον η κυρία Ιωάννα Κασίμη. Η δυναμική παρουσία της τόσο στα πολιτικά οσο και στα κοινωνικά δρώμενα σε συνδιασμό με τον καταπληκτικό χαρακτήρα της αποτελεί για οσους την γνωρίζουν ισως την καλύτερη επιλογή για την θέση αυτή.

Αναφερόμενη για την νέα θεση που της ανέθεσαν η κυρία Κασίμη είπε :

“Πολιτιστική Παράδοση της Ηπείρου. Η κληρονομία μας. Το μέλλον συναντά το παρελθόν.
Οι άυλες πολιτιστικές μας παραδόσεις, μπορούν, να εγγυηθούν μια βιώσιμη ανάπτυξη και σχηματίζουν συνεχώς συνθήκες για ένα εποικοδομητικό διάλογο στην κοινωνία των πολιτών και στις κοινωνικές δράσεις που αυτοί πραγματοποιούν.

Το 1987, μια ομάδα γυναικών, με καταγωγή από την Ήπειρο, αναγνώρισαν πως η παγκοσμιοποίηση και οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί απειλούν να εξαφανίσουν, να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Θέλοντας να συμβάλλουν στην προστασία, τη διατήρηση και την αναδημιουργία αυτής της οικουμενικά αποδεκτής παράδοσης και έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, ίδρυσαν το Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου, με καταστατική έδρα την Αθήνα.

Στα χρόνια που πέρασαν, η “ανθρώπινη και ηπειρώτικη δημιουργικότητα”, αυτών των γυναικών, μέσα από συνεργασίες και δράσεις, επέτυχε την αμοιβαία εκτίμηση σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου την περίοδο 1987-2021 κατάφερε να αποκτήσει μια ισχυρή ταυτότητα. Πέτυχε να συμβάλλει ώστε η άυλη πολιτιστική κληρονομιά να μπορεί να μεταβιβαστεί σε επόμενες γενεές και να κερδίσει το σεβασμό στις κοινωνίες των πολιτών που προσπαθούν να αναδείξουν την εθνική ταυτότητα της Ηπείρου.

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μελών, το κυρίαρχο σώμα του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου με επέλεξε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τα καθήκοντα της Προέδρου του Συνδέσμου. Σεβόμενη την ιστορία του Συλλόγου και τις αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας της Ηπείρου, θα προσπαθήσω από τη θέση αυτή να καταβάλλω κάθε προσπάθεια για τη διαχείριση και την προώθηση των σκοπών του Συνδέσμου.

Η προσέγγιση μου, από τη θέση της Προέδρου, θα είναι τέτοια, ώστε η πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου, υλική και άυλη, να γίνει κοινή μας ευθύνη.”

 

Συνελήφθη στην Κόρινθο 33χρονος για κλοπή και εκβίαση

Previous article

Γιάννης Καραπανάγος: “Δημοψήφισμα για το Καζίνο όπως είχαμε πει και προεκλογικά”

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.