ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ασθενείς με Covid έφυγαν μόνοι τους – Καπραβέλος: «Μας βρίζουν, θα γίνουμε Ρουμανία»

0
A medical worker holds the hand of a patient wearing a pulse oximeter at the intensive care unit (ICU) of the George Papanikolaou General Hospital, during the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Thessaloniki, Greece, November 11, 2020. Picture taken November 11, 2020. REUTERS/Alexandros Avramidis

«Άγρια» ήταν η νύχτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου σπεύδουν εντατικολόγοι από την Αθήνα προκειμένου να ανοίξουν κι άλλες ΜΕΘ. Επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια, πάνω από 60 ασθενείς με Covid-19 έφυγαν μόνοι τους (!), με τον Νίκο Καπραβέλο να περιγράφει με δραματικούς τόνους τα όσα ζούμε.
Από τα 105 περιστατικά Covid-19, μόνο τα 44 που κρίθηκαν πιο σοβαρά παρέμειναν στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι 61 ασθενείς με κορονοϊό, έφυγαν μόνοι τους (!) γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι για να μείνουν!
Ερωτηθείς για παλιότερη δήλωσή πως ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών, ήταν ακόμη πιο δραματικός. Αυτό το σημείο έχει ξεπεραστεί. Τώρα, είπε, είμαστε «κλειστόν λόγω πληρότητας. Τώρα πια δεν έχουμε επιλογή».

«Εσείς βλέπετε την τεράστια διασπορά στην κοινότητα από τα κρούσματα, εμείς από τα νοσοκομεία» συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας πως ανάμεσα στους ασθενείς που πήγαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο ήταν, σε ποσοστό 15-20% και εμβολιασμένοι, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τρίτη δόση γιατί δεν έχει συμπληρωθεί το εξάμηνο.

Αναφέρθηκε επίσης σε περίπτωση ζευγαριού, με την 58χρονη γυναίκα διασωληνωμένη και τον 60χρονο σύζυγό της να χάνει τη ζωή του.

«Θα γίνουμε Ρουμανία με ασθενείς στα πάρκινγκ»

Κατά τον ίδιο, «είμαστε σε φάση έξαρση της πανδημίας». Χαρακτήρισε τον κορονοϊό «θανατηφόρο μάστιγα» και σημείωσε ότι παγκοσμίως η μόνη λύση είναι η υποχρεωτική χρήση του εμβολίου. Προειδοποίησε δε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι μονόδρομος το lockdown».

Κι αν κάποτε φοβόμασταν το Μπέργκαμο, τώρα ο μεγάλος φόβος είναι να δούμε και στην Ελλάδα εικόνες όπως στη Ρουμανία, με ασθενείς να μένουν στα πάρκινγκ των νοσοκομείων και να τους χορηγείται εκεί οξυγόνο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια να τους φιλοξενήσουν. Ο Νίκος Καπραβέλος δεν το απέκλεισε.

«Θα φτάσουμε να είμαστε σαν τη Ρουμανία με ανθρώπους στα αυτοκίνητα με οξυγόνο», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, που ζήτησε αποφασιστικά μέτρα γιατί αλλιώς «δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους ασθενείς».

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς, που δεν νοσούν από Covid, που πρέπει να διασωληνωθούν αλλά «δεν έχουμε κρεβάτι».

Έρχεται το Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης στην Κόρινθο

Previous article

Aνατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Αθηνών -Κορίνθου -Μετέφερε κηροζινη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.