4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Dior στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας – Οι συγκλονιστικές εικόνες και το video

0

Ο οίκος Dior κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες την νέα του καμπάνια για την Cruise 2022 Women’s collection, δίνοντας μας εκπληκτικές εικόνες και video από την περιοχή της Νεμέας.

Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της καμπάνιας, αλλά και το video, που γυρίστηκαν εξ ολοκλήρου στην περιοχή της Νεμέας και πιο συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Δία. Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, έναν μήνα περίπου πριν γίνει και το εντυπωσιακό catwalk που παρουσιάστηκε στο Καλλιμάρμαρο. Ο γενικότερος φάκελος που κατατέθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε τον τίτλο «Dior celebrates Greece», με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στις ασπρόμαυρες λήψεις της καμπάνιας, που επιμελήθηκε η φωτογράφος Julia Hetta, τα μοντέλα ντύθηκαν με τις δημιουργίες της Maria Grazia Chiuri σε αέρινες γραμμές και ουδέτερη χρωματική παλέτα, σε μια συλλογή που επαναπροσδιορίζει τα σύμβολα του οίκου Dior μέσα από την ονειροπόληση και την κίνηση, την ιστορία της τέχνης και τη μυθολογία.

Το σκηνικό στήνεται σαν ένα μικρό θεατρικό, που προσπαθεί να ακουμπήσει κάτι από την ιδιοφυή σκηνική παρουσίαση των αρχαίων δραμάτων, βλέποντας να σχηματίζεται ένα είδος χορού.

Για ακόμη μια φορά την παρουσίαση στο βίντεο της καμπάνιας ντύνει η μαγευτική φωνή της Ιωάννας Γκίκα, που ερμήνευσε το τραγούδι της «Θάλασσα» ζωντανά, και στην επίδειξη του Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Η συγκεκριμένη καμπάνια αποτελεί έναν φόρο τιμής στην εμβληματική φωτογράφιση που έγινε πριν από 70 χρόνια στον βράχο της Ακρόπολης, με εμφανίσεις haute couture υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ίδιου του Monsieur Dior. Η Maria Grazia Chiuri υμνεί με τη σειρά της την αιώνια ομορφιά της Ελλάδας, τα τοπία και την ισχυρή έμπνευση που εξακολουθεί να προσφέρει μέσα από τις προσωπικότητες, τους καλλιτέχνες και τις εικόνες, που τρέφουν την ποιητική της γλώσσα και τις μοναδικές καταβολές της.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος κατασκοπεύει τον υπολογιστή σας

Previous article

Δήμος Βέλου-Βόχας: Στηρίζουμε τον τόπο μας, δυναμώνουμε τον Δήμο μας, απογραφόμαστε εδώ!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.