4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για το claw back

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αναφορικά με το claw back και την επίδραση που έχει στον κλάδο των εργαστηριακών γιατρών.

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει παράταση (εως το 2025) στην εφαρμογή του μέτρου του «ληστρικού» claw back, καταδεικνύει την εκμετάλλευση που υφίσταται ο κλάδος των εργαστηριακών ιατρών. Η ανικανότητα ανεύρεσης βιώσιμης λύσης και ταυτόχρονα η απόρριψη λύσεων που έχει προτείνει ο κλάδος, είναι οι λόγοι που ο κλάδος οδηγείται στην εξαθλίωση. Όλα αυτά, την ώρα που οι ιατροί της χώρας δίνουν τεράστιο αγώνα σε κάθε μέτωπο για την αναχαίτηση της covid-19.

Σε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας (20.10.21) με καλεσμένη την κα Μαστοράκου Άννα (Πρόεδρος ΙΣ Πατρών και ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), οι εργαστηριακοί ιατροί ενημερώθηκαν για τις κινήσεις του συντονιστικού οργάνου αλλά και τη στάση του ΠΙΣ στον αγώνα αυτό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας τονίζει σε κάθε κατεύθυνση πως:

  • Δεν ταυτίζεται υπέρ όλων των αποφάσεων του συντονιστικού οργάνου των φορέων ΠΦΥ, αλλά υπερ των συμφερόντων των μελών του.
  • Θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προάσπισης των εργαστηριακών ιατρών του νομού, πάντα σε συνεννόηση μαζί τους.
  • Συζητά με άλλους ιατρικούς συλλόγους της χώρας για τη χάραξη ενιαίας γραμμής.

Τα προβλήματα στον κλάδο των εργαστηριακών ιατρών είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν όλους τους συναδέλφους μας, ανεξαρτήτου ειδικότητας. Η στήριξη σε αγώνες ιατρικών κλάδων πρέπει να είναι συνολική!

Όχι στις νέες άδειες για ΑΠΕ σε νησιά και βουνά λένε Τσιώτος και άλλοι 30 δήμαρχοι

Previous article

Αντιδράσεις των εμπόρων για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον covid

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.