ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σημαντική θεωρεί την στήριξη των Συρακουσών από την Κόρινθο η εφημερίδα La Repubblica

0

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η εφημερίδα La Repubblica την στήριξη από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και το δήμο Κορινθίων. Το δημοσίευμα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας της La Repubblica, με καθημερινή κυκλοφορία 15 εκ φύλλων αναφέρεται στο θεσμό των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ιταλίας και εξάρει την θερμή και αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στην υποψηφιότητα των Συρακουσών, συμπαράσταση  η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων,  με επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. FrancescoItalia.

«Οι Συρακούσες μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και συγκεκριμένα από τους Κορίνθιους και μία πόλη που εξελίχθηκε σε μία από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες πόλεις της Μεσογείου, είναι αυτή που δικαίως ο Κικέρωνας αποκάλεσε «ωραιότατη και καταστόλιστη.  Ιδιαίτερα με την Κόρινθο, οι δεσμοί είναι ισχυροί και πηγαίνουν στα βάθη των αιώνων, καθώς η ανάπτυξη της Κορίνθου τον 8ο π.Χ. αιώνα, έδωσε την δυνατότητα να ιδρυθεί η αποικία των Συρακουσών και να γίνει η γνωστότερη και η δυναμικότερη στον γνωστό τότε κόσμο αναφέρει ο Δήμαρχος Κορινθίων καταλήγοντας :

«Αισθανόμαστε δημιουργικούς και πνευματικούς δεσμούς και ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι οι Συρακούσες έχουν σημαντική συμβολή  στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο για περισσότερο από έναν αιώνα. Στηρίζουμε την υποψηφιότητά  σας και είμαστε στο πλευρό σας με πίστη και αφοσίωση.»

Της επιστολής είχε προηγηθεί  στις αρχές Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Κορίνθου,  δια ζώσης συνάντηση του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Συρακουσών κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τον Δήμαρχο Κορινθίων όπου και αναλυτικά είχαν συζητηθεί οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων ώστε οι δεσμοί να επικαιροποιηθούν, να ισχυροποιηθούν και οι δυο πόλεις να χαράξουν κοινά πολιτιστικά μονοπάτια.

Δύο νέα φορτηγά για την ενίσχυση του στόλου καθαριότητας και πρασίνου απέκτησε ο Δήμος Λουτρακίου

Previous article

Βρετανικό Μουσείο: Έβαλαν ανεμιστήρες στις αίθουσες με τα Γλυπτά του Παρθενώνα που είχαν πλημμυρίσει! -Το iefimerida ήταν εκεί [εικόνες]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.