ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με υπογραφή Ταγαρά έρχεται το δορυφορικό Ίντερνετ στην Ελλάδα

0

Ενα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του δορυφορικού ίντερνετ στην Ελλάδα πραγματοποίησαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς συνυπέγραψαν την ΚΥΑ με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα. Για το ζήτημα είχε προηγηθεί εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε δηλώσει προ ημερών ότι «οι πάροχοι κάνουν επενδύσεις σε οπτική ίνα, όμως πλέον έρχεται και το δορυφορικό ίντερνετ, το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό σε αυτήν». Σύμφωνα με τον κ. Πιερακκάκη, με την ΚΥΑ δίνεται το πράσινο φως σε παρόχους όπως η Starlink του Έλον Μασκ να εκπέμψουν στην Ελλάδα και να παρέχουν υπηρεσίες. «Είναι πολύ σημαντικό για περιοχές που δεν έχουν καλή κάλυψη» είχε τονίσει σχετικά ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι δορυφορικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες εντός του 2021.

Με το εγχείρημά του, ο Έλον Μασκ θα προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, υποσχόμενος σταθερή σύνδεση με υψηλές ταχύτητες και εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης.

Όσοι καταναλωτές αποφασίζουν να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες του Έλον Μασκ θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το starter pack της Starlink ανέρχεται στα 499 ευρώ, συν τα 61 ευρώ για έξοδα αποστολής. Το μηνιαίο πάγιο διαμορφώνεται στα 99 ευρώ. Αξίζει μνημόνευσης το γεγονός ότι ο εξοπλισμός μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί σε άλλη περιοχή, αρκεί να υπάρχει κάλυψη από τους δορυφόρους. Αυτό άλλωστε είναι και το μελλοντικό όραμα του Έλον Μασκ. Κάθε περιοχή, μέσω της Starlink, όσο απομακρυσμένη και να είναι, να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, μέσω του δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.starlink.com), σε περίπτωση που κάποιος μετανιώσει την αγορά, μπορεί να την ακυρώσει, λαμβάνοντας πίσω τα χρήματά του.

Ξήλωσε την ηγεσία της Άμεσης Δράσης ο Θεοδωρικάκος -Πέντε μέτρα, κάμερες στις στολές

Previous article

Ανοίγουν οι αιτήσεις για ΔΩΡΕΑΝ τηλεοπτικό σήμα σε κατοίκων των “Λευκών Περιοχών” του Δήμου Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.