4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοπρατείται η περίφραξη της διώρυγας – Τι έργα προβλέπονται για την την ανάπλαση

0

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου κατασκευής περίφραξης προς ενίσχυση της ασφάλειας και αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προσφορές για το προϋπολογισμού κατά την μελέτη 800.000 ευρώ έργο θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπενθύμισε ότι απαιτήθηκε επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις για το εν λόγω έργο, προσθέτοντας παράλληλα ότι εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς και η εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή πεζόδρομου κατά μήκος της δυτικής πλευρά της διώρυγας -δηλαδή στην πλευρά της Πελοποννήσου.

Ειδικά για την περίφραξη ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στο μεγαλύτερο μήκος θα τοποθετηθεί συρμάτινο πλέγμα, σε απόσταση 10 μέτρων από το χείλος του καναλιού και πάνω στα όρια της διώρυγας. Ωστόσο, σε ορισμένα σημεία που έχουν επισκεψιμότητα θα μπει στο “φρύδι” των πρανών, ώστε να είναι εφικτό κάποιος να παρατηρήσει την διώρυγα σε όλο της το μεγαλείο με ασφάλεια.

Πέραμα: «Σταματήστε την καταδίωξη», οι διάλογοι στους ασυρμάτους

Previous article

Νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ φέρνει ο Χατζηδάκης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.