4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαθήκη Θεοδωράκη: Απαγόρευσε να πωληθεί το σπίτι στο Βραχάτι – Θα μείνει στην οικογένεια

0

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη...

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δίνει αναλυτικές οδηγίες όπως ότι επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι του στην Ακρόπολη σε μουσείο.

«Πότε δεν σκέφτηκα οποιουδήποτε είδους υλική ανταμοιβή για αυτό που έκανα. Το αντίθετο μάλιστα πίστευα πάντοτε πως αν κάποιος θα πρέπει να πληρώνει κατά την διαδικασία αυτής της επαφής του έργου μου με τον ακροατή, αυτός θα έπρεπε να είμαι εγώ. Για τη χαρά που μου προσφέρει η αποδοχή του από τον οποιονδήποτε άλλον. Ας το έχουν αυτό λοιπόν υπόψη τους ο κληρονόμος μου και όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το έργο μου».

Μάλιστα η δικηγόρος της οικογένειας Π.Παναγιωτακοπούλου σημειώνει ότι Ο μουσικοεκδοτικός οίκος Schott θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων από το έργο του. Τα έσοδα θα πηγαίνουν στη γυναίκα του, τα δύο του παιδιά και τα 5 του εγγόνια».

Για το σπίτι στο Βραχάτι αναφέρει ότι απαγορεύει με κάθε τρόπο να πωληθεί το σπίτι.

«Το σπίτι μου στο Βραχάτι (Κοκκώνι) Κορινθίας επρόκειτο να απαλλοτριωθεί από τη Νομαρχία Κορινθίας για να γίνει Μουσείο, η σχετική διαδικασία όμως σταμάτησε μετά από δική μου παράκληση προς τους αρμόδιους, κατόπιν επιμονής της θυγατέρας μου Μαργαρίτας – Ασπασίας Θεοδωράκη, η οποία διαβεβαίωσε ότι το σπίτι αυτό θα παραμείνει στα παιδιά της και δεν θα πωληθεί σε καμμία περίπτωση. Αν όμως στο μέλλον υπάρξει περίπτωση να μεταβιβασθεί σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκτός από την ίδια, τον αδελφό της Γεώργιο και τα πέντε εγγόνια μου, τότε θα επιθυμούσα να γίνει τελικά η απαλλοτρίωση από όποιον φορέα του Δημοσίου, με αποκλειστικό σκοπό βεβαίως τη δημιουργία Μουσείου, γιατί πρόκειται για χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και το έργο μου».

Πέραμα: Τι συνέβη και μια καταδίωξη κατέληξε με ένα νεκρό και πειθαρχικό έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ

Previous article

Το Επετειακό-Επιστημονικό Συνέδριο «Η Βόχα στον Χρόνο», άφησε εποχή! (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.