2_ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαία Ολυμπία: Θιβετιανοί αυτονομιστές εισέβαλαν στον ναό της Ήρας

0

Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό έλαβε χώρα στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2022.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, αυτονομιστές από το Θιβέτ κατάφεραν να εισχωρήσουν στο ναό της Ήρας την ώρα που άναβε το φως στα χέρια της Πρωθιέρειας.

Οι Θιβετιανοί -για τους οποίος υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν στην περιοχή – φαίνεται πως κρύφτηκαν όλη την νύχτα στον Κρόνιο Λόφο και την κατάλληλη στιγμή κατέβηκαν με πανό και με την σημαία τους και κατάφεραν να μπουν στην Ιερή Άλτη.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κίνας και του Πεκίνου, διαμαρτυρήθηκαν για την χρόνια διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Σημειώνεται πως και το 2008 όταν έγινε η Τελετή των θερινών Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, Θιβετιανοί αυτονομιστές είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν και πάλι στο Αρχαίο Στάδιο.

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/10/18/285818/photos/snapshot/olumpia3.jpg

Επίσημη τοποθέτηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε επίσημα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία αναφέρει πως η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας αντιπροσωπεύει 3000 χρόνια Ελληνικής ιστορίας και δέσμευση για την Ειρήνη και τον Διάλογο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σέβεται το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης αλλά είναι απογοητευτικό που αυτή η παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση «χρησιμοποιήθηκε» από μεμονωμένα άτομα για άλλους σκοπούς.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλό μυέλωμα: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Previous article

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την έναρξη της μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.