ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναταραχή μετά την αποχώρηση της Φώφης από την κούρσα ηγεσίας -Τι θα γίνει με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

0

Η νέα μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο έχει συνταράξει συθέμελα το Κίνημα Αλλαγής. Οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, φέρονται να είχαν ήδη μια πρώτη τηλεφωνική επαφή και ίσως τα επόμενα 24ωρα συναντηθούν για να βρουν μια λύση σε σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο, Παρασκευή 15/10, λήγει τυπικά η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων, και ίσως χρειαστεί να πάρει παράταση. Η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις.

Από χθες «ζυμώνονται» στο παρασκήνιο δύο σενάρια:

Το ένα της αναβολής των διαδικασιών που είναι προγραμματισμένες για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Τα επιτελεία Λοβέρδου, Ανδρουλάκη και Καστανίδη απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις επιτάσσουν ακόμη περισσότερο την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα. Κάποια στελέχη των «γεννηματικών» εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρξει αναβολή, ωστόσο στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά διαμηνύουν μέσω του iefimerida.gr: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, εκλογές θα γίνουν 5 και 12 Δεκεμβρίου. Άλλωστε η ίδια η Γεννηματά είχε διαμηνύσει προ εβδομάδων ότι πάμε το συντομότερο δυνατόν στις διαδικασίες, για να μη συντηρείται η εσωστρέφεια».

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τη διεύρυνση των υποψηφιοτήτων. Στελέχη του «γεννηματικού μπλοκ» εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να εκφραστούν μέσω νέας υποψηφιότητας. Για τον σκοπό αυτό βολιδοσκοπούν, μάλιστα, και συγκεκριμένα στελέχη: Τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Παύλο Γερουλάνο, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. «Οποιος θέλει να είναι υποψήφιος, ας εκθέσει εαυτόν δημοσίως», σημείωναν από τη Χ. Τρικούπη, δηλώνοντας άγνοια για το ενδεχόμενο αυτό. Επίσης στελέχη από το περιβάλλον των τριών υποψηφίων ανέφεραν ότι δεν έχουν τέτοια εικόνα μιας νέας υποψηφιότητας, αλλά ότι επίσης δεν έχουν πρόβλημα με μια τέτοια εξέλιξη.

Ερώτηση από το ΜεΡΑ 25 για την κορινθιακή σταφίδα

Previous article

Προσομοίωση: Πώς θα γίνουν Θεσσαλονίκη και Πειραιάς αν ανέβει η στάθμη της θάλασσας, λόγω κλιματικής αλλαγής (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.