5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Instagram είναι τοξικό για τα έφηβα κορίτσια -Η αναφορά της Wall Street Journal αποκάλυψε έρευνες και έγγραφα του Facebook

0

Μία αναφορά-κόλαφος της Wall Street Journal αποκάλυψε μέσω εσωτερικών εγγράφων του Facebook που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως η εταιρία γνωρίζει από δικές της έρευνες ότι το Instagram είναι τοξικό για τα έφηβα κορίτσια. Έκτοτε, το Instagram προσπάθησε να απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας πως η έρευνα δεν ερμηνεύτηκε σωστά, αλλά οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν την εταιρία να παγώσει την ανάπτυξη της εφαρμογής Instagram Kids. Επιπλέον, αυξήθηκε η πίεση προς το Facebook να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη έρευνα και τελικά το Facebook υπέκυψε στις πιέσεις.

Έδωσε λοιπόν στη δημοσιότητα δύο slides τα οποία αποκαλύπτουν τα προβλήματα της υπηρεσίας του. Το ένα έχει τίτλο “η τέλεια εικόνα, το να νιώθεις ελκυστικός και να έχεις αρκετά λεφτά, μάλλον ξεκίνησαν στο Instagram”, ενώ το άλλο αναφέρει πως “ένας στους πέντε εφήβους λένε πως το Instagram τους κάνει να νιώθουν χειρότερα για τον εαυτό τους, με τα κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο να επηρεάζονται περισσότερο”.

Το Facebook έσπευσε να τονίσει πως “η έρευνα δεν αξιολογεί την υπαιτιότητα του Instagram για την υγεία ή την ευημερία”, έκφραση που επαναλαμβάνεται διαρκώς στην αναφορά της εταιρίας. Στο θετικό αντίκτυπο αναγνωρίζει πως τα memes “κάνουν τους εφήβους να αισθάνονται καλύτερα”. Δε δίστασε μάλιστα να αποποιηθεί των ευθυνών του λέγοντας πως “οι έφηβοι που δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους είναι πιο πιθανό να πουν πως το Instagram κάνει την ψυχική τους υγεία ή τον τρόπο που νιώθουν για τον εαυτό τους χειρότερα, από τους εφήβους που είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους”.

Σε κάθε περίπτωση το Facebook βρίσκεται στριμωγμένο μετά τις αντιδράσεις, καθώς η έρευνα προσέλκυσε και το ενδιαφέρον του Κογκρέσου, με τους Δημοκρατικούς νομοθέτες να ζητούν την απαγόρευση του Instagram Kids.

Η Amazon αποκαλύπτει το ρομπότ Astro και διέθεσε το πρώτο της drone ασφαλείας σπιτιού

Previous article

Εντυπωσιακά πλάνα από θαλάσσιο drone μέσα από τον τυφώνα Sam

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.