ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αυτό είναι το νέο σχέδιο του δήμου Κορινθίων για την Πολιτική Προστασία – Ασκήσεις στα σχολεία

0

Στις 11 ακριβώς, όπως ήταν προγραμματισμένο, ήχησαν οι σειρήνες για την άσκηση πολιτικής προστασίας Παρμενίων. Οι σειρήνες ακούστηκαν σε όλη την πόλη (αλλά και σε όλη την Ελλάδα) και καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπήρχε λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. Σε εξέλιξη άλλωστε είναι από τις 24 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21».

Τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας ήταν και στο επίκεντρο της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, αμέσως μετά την σύσκεψη που έγινε με τον ίδιο, τον Βαγγέλη Παπαϊωάννου (αρμόδιο αντιδήμαρχο για την Πολιτική Προστασία), τον Σπύρο Ζαχαριά (αρμόδιο αντιδήμαρχο για την Παιδεία και τον Πολιτισμό) και τον Δημήτρη Ασβεστόπουλο (διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Στην ατζέντα της σύσκεψης ήταν η οργάνωση και επικαιροποίηση των ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας, ειδικά σε ό,τι αφορά όλα τα σχολεία της Κορινθίας (στην σύσκεψη συμμετείχε τηλεφωνικά και ο κ. Ντρίμερης από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση).

Είναι καλό να προετοιμαζόμαστε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση π.χ. σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά. Είδαμε τι έγινε στην Κρήτη, τι γίνεται σε άλλες περιοχές. Θα πρέπει λοιπόν τα σχολεία να κάνουν τις ασκήσεις που προβλέπεται από το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας ανάλογα με την κάθε περίπτωση (πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό κ.λπ)“, δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος στην συνέχεια εξήγησε τις φάσεις του σχεδίου που προβλέπουν τον ορισμό υπεύθυνου εκπαιδευτικού, να εκπαιδεύονται για τον τρόπο που θα εκκενώνονται οι αίθουσες, να γνωρίζουν σε ποιο σημείο θα πάνε, πως θα συμπεριφερθούν.

Το σχέδιο αναλυτικά για κάθε περίπτωση μπορεί να το βρει κανείς στην ιστοσελίδα του δήμου στον φάκελο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Με μια εξαιρετική διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον εμπορικό σύλλογο Ξυλοκαστρου

Previous article

Στην τελετή μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.