ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κορδώσης: “Υπάρχει ανάγκη για μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση στην Κόρινθο”

0

Συνέντευξη Τύπου στην οποία τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας στον δήμο Κορινθίων έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης. Αφορμή αποτέλεσε ο απολογισμός -σε εισαγωγικά, όπως τον χαρακτήρισε- της δημοτικής αρχής, αλλά ο κ. Κορδώσης επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα. Συνοπτικά αναφέρθηκαν τα εξής:

Διαδικαστικά: «Ο Καλλικράτης», ανέφερε ο κ. Κορδώσης «ορίζει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο απολογισμός. Είναι ειδική δημόσια συνεδρίαση, η οποία έπρεπε να γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Έπρεπε να συμμετέχουν επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, σωματεία, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ακόμα και πολίτες. Παράλληλα αναπτύσσεται και διάλογος. Τίποτα απο όλα αυτά δεν έγινε. Παρακολουθήσαμε μία ξερή ενημέρωση από τον δήμαρχο και ορισμένους αντιδημάρχους για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής το προηγούμενο έτος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τελικά, αφιερώθηκε στον σχεδιασμό των επόμενων ετών. Αλλά αυτό δεν είναι απολογισμός. Δεν κατάλαβα επίσης γιατί έλειπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος, ενώ ο δήμαρχος μίλησε για ενιαίο δήμο και για ομάδα που συνεργάζεται αρμονικά, εγώ ήδη να γίνονται τέσσερις διαφορετικοί απολογισμοί κάθε αντιδήμαρχος έκανε τον δικό του και ο δήμαρχος ξεχωριστά…».

Για τις ψηφιακές υπηρεσίες: «Για το αυτονόητο θα μιλάμε; Το αυτονόητο θα παρουσιάζουμε ως επιτυχία; Αυτός είναι ο σκοπός κάθε δημοτικής αρχής να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Πολύ περισσότερο που αυτό αποτελεί μία εξέλιξη που έρχεται από το κεντρικό κράτος και τα προχωράει η κυβέρνηση».

Για τον Δημόπρακτο: «Έχουμε ήδη μία αναπτυξιακή εταιρεία, δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να κάνουμε μία ακόμα μηδενίζοντας ουσιαστικά τις Τεχνικές Υπηρεσίες».

Για το νερό: «Το έργο επαναλαμβάνεται. Το νερό έχει έρθει εδώ και δώδεκα χρόνια είναι ποιοτικό και πόσιμο, τώρα έχουμε πρόβλημα: λόγω λειψυδρίας, λέει ο δήμαρχος, το δέχομαι. Λόγω λαθών λέει ο κ. Πνευματικός, το δέχομαι. Εκεί που εντείνω την προσοχή μας είναι να γίνουν προσπάθειες προς την αποκατάσταση του προβλήματος γιατί σήμερα που μιλάμε έχω ενημερωθεί ότι σε χωριά του δήμου γίνονται διακοπές. Να κάνουμε ενέργειες, λύσεις υπάρχουν, η ΔΕΥΑΚ έχει λύσεις».

Για την Πλατεία Περιβολάκια: «Δεν είμαι ευχαριστημένος για το πώς ολοκληρώθηκε η πλατεία. Η Συμμαχία Πολιτών το 2014 πρέσβευε ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, αυτό το πράγμα με τις κακοτεχνίες, το λιγοστό πράσινο, τα χαλασμένα σιντριβάνια, δεν είναι κάτι που ταιριάζει στην πόλη. Αυτό είναι ένα συνεχιζόμενο έργο το αποτέλεσμα του οποίου, ωστόσο χρεώνεται στην σημερινή δημοτική αρχή…».

Για τις «μεταγραφές»: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα καθενός να ανεξαρτητοποιηθεί, άλλωστε εγώ είμαι ο πρώτος που ανεξαρτητοποιήθηκα. Η διαφορά είναι πως παρέμεινα ανεξάρτητος και δεν συνεργάστηκα. Αν με καλούσε ο δήμαρχος; Έχω την υποχρέωση αν με καλέσει να συζητήσω αν και πως μπορώ να βοηθήσω. Αλλά θα πάω με προτάσεις συγκεκριμένες με σκέψεις τι προτείνω για να λυθούν τα προβλήματα. Πολύ φοβάμαι επειδή οι «μεταγραφές» έγιναν γρήγορα, πως τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν (…) Ο δήμαρχος μιλά συχνά για όραμα αλλά όταν αυτό το όραμα στηρίζετε σε συσχετισμούς μεταγραφών, δεν ξέρω πως μετατραπεί σε ένα οικοδόμημα στέρεο…».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Ο δήμος έχει ανάγκη από καινούργια πρόσωπα και ανθρώπους. Να γυρίσει σελίδα. Πρέπει να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο στον δήμο μας, έξω από παρατάξεις, που να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για να συμμετάσχουν. Αυτό αφουγκράζομαι από την  κοινωνία μιλώντας καθημερινά με ανθρώπους, έχει ανάγκη από κάτι καινούργιο ο τόπος μας και οι κάτοικοί του. Εγώ δηλώνω παρών σε μια τέτοια προσπάθεια, δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει, αν θα ευοδωθεί. Έδωσα πέντε χρόνια από τη ζωή μου στην Συμμαχία Πολιτών και αυτό που βλέπω σήμερα στην Συμμαχία Πολιτών δεν με ικανοποιεί καθόλου, ούτε εμένα ούτε άλλους».

Για την παραίτησή του από την ΝΟΔΕ: «Επειδή είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία για τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου δεν θα ήθελα να πω τίποτα τώρα. Δεσμεύομαι μετά τις εκλογές να απαντήσω στα πάντα. Ωστόσο παραμένω ενεργός κομματικά στην Νέα Δημοκρατία»

Στη δίνη των εσωτερικών συγκρούσεων “πνίγηκε” η πρώτη συνέντευξη του Επιμελητηρίου

Previous article

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.