ΚΟΣΜΟΣ

Διαπαιδαγώγηση στα σχολεία του Ερντογάν: Ο άντρας “φέρνει το φαΐ στο σπίτι” – “Δολοφονία” η έκτρωση

0

Τα σχολικά βιβλία που χρησιμοποιούνται στα αμφιλεγόμενα θρησκευτικά σχολεία Imam Hatip στην Τουρκία αποκαλύφθηκε ότι περιέχουν σκανδαλώδεις παρατηρήσεις για τις γυναίκες και τις αμβλώσεις. Τα βιβλία λένε ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι “γυναικείο καθήκον”, ενώ οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τη “διαβίωση του σπιτιού”.

Τα βιβλία των ισλαμικών σχολείων, τα οποία βρέθηκαν στη δίνη ενός σκανδάλου για συγκάλυψη παιδικών βιασμών, υποστηρίζουν επίσης ότι η άμβλωση είναι δολοφονία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα BirGün στις 16 Σεπτεμβρίου. 

Τα σχολικά βιβλία που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα Ισλαμικής Ηθικής σε αυτά τα σχολεία, όπως αναλύονται από τη BirGün, διδάσκουν οικογενειακές αξίες που βασίζονται σε παραδοσιακά, πατριαρχικά πρότυπα. Σε μια ενότητα του βιβλίου με τίτλο “Τα καθήκοντα του ενός συζύγου προς τον άλλο”, οι άνδρες παρουσιάζονται ως ο ακρογωνιαίος λίθος του νοικοκυριού, “αυτοί που φέρνουν το φαΐ στο σπίτι”. Οι γυναίκες, αντίθετα, διδάσκονται ότι η ευθύνη τους είναι οι δουλειές του σπιτιού και η ανατροφή παιδιών. Επίσης, σύμφωνα με το σχολικό βιβλίο, αναμένεται να παραμείνουν αγνές. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο φόρεμα των γυναικών που απεικονίζεται στο βιβλίο – όλες οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των νεαρών κοριτσιών, είναι καλυμμένες με μαντίλα.

“Η γυναίκα του σπιτιού… πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό και ευγένεια απέναντι στον άντρα της. Δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που θα αμαύρωνε την τιμή και τη φήμη της οικογένειας. Πρέπει να προστατεύσει την αγνότητα και την τιμή της”, γράφει.

Η έκτρωση, η οποία είναι νόμιμη στην Τουρκία μέχρι τη δέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, καταδικάζεται επίσης στο βιβλίο. Σύμφωνα με το κείμενο, “ένας άνθρωπος αρχίζει να σχηματίζεται από τη στιγμή που το σπέρμα και το ωάριο ενώνονται και αρχίζει η γονιμοποίηση”. Λέει ότι το Ισλάμ απαγορεύει κάθε μορφή έκτρωσης ή επακόλουθη αποβολή χωρίς ιατρική ανάγκη και ότι “σύμφωνα με το Ισλάμ, είναι δολοφονία να σκοτώνεις ή να αποβάλλεις το παιδί [έμβρυο] από τη μήτρα ανά πάσα στιγμή”.

2η Ψηφιακή Μετάβαση: Επόμενοι γεωγραφικοί σταθμοί Βοιωτία-Κορινθία-Φθιώτιδα-Φωκίδα-τμήμα της Αχαΐας και Βόρειας Εύβοιας

Previous article

Μουσείο Μπενάκη: Οι εκθέσεις που θα δούμε το φθινόπωρο

Next article

More in ΚΟΣΜΟΣ

You may also like

Comments

Comments are closed.