ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ελληνικό totally green θερμοκήπιο παράγει προϊόντα 12 μήνες το χρόνο – Το πρώτο παγκόσμια

0

Το ελληνικό 100% πράσινο ενεργειακά θερμοκήπιο της εταιρείας ΟΕΤ, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης ενεργειακά λειτουργικής μονάδας με οικίσκο κατάλληλη για μεγάλο φάσμα εφαρμογών, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους αυτόνομη εγκατάστασης (κατοικία,  χώρο στέγασης προσφύγων, παραγωγή ντομάτας, κά).

Πρόκειται για το πρώτο παγκόσμια θερμοκήπιο παραγωγής ενέργειας που παράγει και αυξάνει την ποσότητα και βελτιώνει ταυτόχρονα την ποιότητα στην παραγωγή υδροπονικής τομάτας. Το θερμοκήπιο τροφοδοτείται με 3ης γενιάς φωτοβολταϊκά που παράγονται στην Ελλάδα!

Λειτουργεί με αυτόνομα ενεργειακά σύστημα με εύκαμπτα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς σε συνδυασμό με ανεμογεννήτριες, κάτι που τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

 Το ολοκληρωμένο αυτό αυτόνομο ενεργειακά σύστημα, μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών που περιλαμβάνει στρατιωτικές αποστολές ή εγκαταστάσεις, σε νησιά για την παραγωγή ενέργειας , αλλά και αγροτικών προϊόντων, σε απομακρυσμένους από αστικά κέντρα οικισμούς, αλλά και σε οικισμούς στέγασης μεταναστών κ.ά 

Η πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο λειτουργία του ενεργειακού θερμοκηπίου , υποστηρίζεται σε ποσοστό 100% από ΑΠΕ , και εφαρμόζεται σε εγκατάσταση θερμοκηπίου 200 τ.μ στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. 

Στο μοναδικό αυτό στο είδος του ενεργειακό θερμοκήπιο, καλλιεργείται και βελτιώνεται πιλοτικά η παραγωγή της υδροπονικής τομάτας. 

Η ενεργειακή αυτονομία του, προέρχεται από το υβριδικό σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο είναι εγκαταστημένο στο θερμοκήπιο και αποτελείται από ημιδιάφανα οργανικά και εκτυπωμένα φωτοβολταϊκά κατασκευασμένα από την ελληνική εταιρεία ΟΕΤ , και μια ανεμογεννήτρια, η οποία παρέχει συμπληρωματική ενέργεια , εάν δεν επαρκεί η ενέργεια των φωτοβολταϊκών.  

Τα ημιδιάφανα φωτοβολταϊκά βρίσκονται εγκαταστημένα στην οροφή του θερμοκηπίου για την παραγωγή ενέργειας, την σκίαση κατά την περίοδο της έντονης ακτινοβολίας, αλλά και για την αποκοπή των βλαβερών  βλαβερών για τα φυτά και το περιβάλλον του Θερμοκηπίου UV ακτινοβολίας, προκειμένου να μελετηθεί η επίδρασή τους στο μικροκλίμα του χώρου , αλλά και στην φυτική παραγωγή.

Το πρωτοποριακό , πλήρως αυτόνομο off-grid σύστημα, θα παράγει 12 μήνες το χρόνο θερμοκηπιακή υδροπονική τομάτα, λειτουργώντας εξ ολοκλήρου με ΑΠΕ, με ενέργεια που δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Η πράσινη αυτή πρόταση που συνδυάζει την παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον κόσμο, και σύντομα θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα ελκυστική ελληνική λύση για τα μεσογειακού τύπου θερμοκήπια.

Το totally green θερμοκήπιο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος AgroRes  με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών με έδρα την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης , την ΟΕΤ, τη ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ και την SHELTER. 

E-food: Αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων – Αντιδράσεις στα social media

Previous article

Καμπανάκι από Μπιλ Γκέιτς: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την επόμενη πανδημία που θα πλήξει την ανθρωπότητα»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.