ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τί σημαίνει η νέα ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Πνευματικού

0

Μία ακόμα, η τέταρτη στην σειρά και η δεύτερη σε λιγότερο από 24 ώρες, ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Πνευματικού κατατέθηκε πριν απο λίγο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή βέβαια ήταν και η πιο αναμενόμενη αφού ο Σταύρος Κεφάλας, περί ου ο λόγος, ήταν εδώ και καιρό ξένο σώμα για την Πορεία Ευθύνης.

Πλέον, η παράταξη του τέως δημάρχου μετρά τέσσερις συμβούλους (τον ίδιο τον Αλ. Πνευματικό και τους Μπουρσέ, Μελέτη και Λύτρα), ενώ άλλοι τέσσερις (Ζώγκος, Ραντίτσα, Ταγαράς και Κεφάλας) έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Οι δύο πρώτοι ουσιαστικά έχουν ενταχθεί στην δημοτική πλειοψηφία, ενώ για τους άλλους δύο δεν έχουμε ακόμα εικόνα και μένει να δούμε αν θα παραμείνουν ανεξάρτητοι ή αν θα ενταχθούν σε κάποια δημοτική παράταξη. Αν, πάντως, συμβεί κάτι τέτοιο, οι κ.κ. Ταγαράς και Κεφάλας φαίνεται να βρίσκονται εγγύτερα στην παράταξη “Πνοή Δημιουργίας” του Νίκου Σταυρέλη.

Οι εξελίξεις αυτές διαμορφώνουν μία νέα πραγματικότητά εντός του σημερινού σχήματος του δημοτικού συμβουλίου, επηρεάζουν, όμως και τις διεργασίες εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Κι αυτό γιατί η θέση του τέως δημάρχου αποδυναμώνεται πια αισθητά και η δηλωμένη σε όλους τους τόνους πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος το 2023 τίθεται εν αμφιβόλω. Αντίθετα μοιάζει να ενισχύεται θεαματικά η θέση του Νίκου Σταυρέλη, γεγονός που -σε συνδυασμό με τα επισυμβαίνοντα στον χώρο της κορινθιακής “γαλάζιας” πολυκατοικίας, όπου ο Νανόπουλος “μάζεψε” πλέον το σύνολο των “διαφωνούντων” του 2019- καθιστά ευδιάκριτο πως αναπτύσσονται πλέον δύο πόλοι που θα αντιπαρατεθούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι επόμενες εκλογές θα ξαναγίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής (42%, πλαφόν 3% κ.λπ), και πως θα απαιτηθεί ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός υποψηφίων για την συγκρότηση συνδυασμού. Αν και ο Αλέξανδρος Πνευματικός έχει αποδειχτεί πολλές φορές πολύ σκληρός για να πεθάνει είναι σίγουρο πως ο καταρτισμός πλήρους ψηφοδελτίου θα αποδειχτεί δύσκολη εξίσωση.

Πραγματοποιήθηκε χτες ο απολογισμός του δημάρχου Κορινθίων για το 2020-21

Previous article

“Εντροπία” Η ετήσια φωτογραφική έκθεση της ομάδας των Encounters

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.