ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: Αυτά ήταν τα 10 (+1) σημεία που ξεχώρισαν στον απολογισμό 2020-21

0

Ο χτεσινός απολογισμός της δημοτικής αρχής Κορινθίων ξεδίπλωσε όλο το εύρος των δράσεων που συντελέστηκαν στον δήμο Κορινθίων την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020- Σεπτεμβρίου 2021. Έγινε λεπτομερής αναφορά σε δράσεις γύρω από την Παιδεία και τον Πολιτισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την διαχείριση απορριμμάτων, τον τουρισμό και τα αδέσποτα και πολλά ακόμα.

Απο τα σημεία που αναφέρθηκαν στον απολογισμό ξεχωρίσαμε ειδικότερα, 13 τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

1. Οι τρεις παραχωρήσεις εκτάσεων στο 6ο ΣΠ, στα μπαζώματα Αγίου Νικολάου και στην Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου. Για το στρατόπεδο κλειδί ήταν η θεραπεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για τα μπαζώματα μετά την εγγραφή στο Κτηματολόγιο, θα προχωρήσει η παραχώρηση στον δήμο και αμέσως μετά θα ανατεθεί η μελέτη ανάπλασης και αξιοποίησης όλης της έκτασης. Τέλος για την ΠΑΛ, μετά την παραχώρηση από την ΕΤΑΠ των 120 στρεμμάτων ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου που θα φιλοξενήσει start up και θα δημιουργήσει 2000 θέσεις εργασίας.

2. Το νέο δίκτυο αποχέτευσης στην δημοτική ενότητα Άσσου -Λεχαίου -Περιγιαλίου συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού (τριτοβάθμια επεξεργασία)

3. Οι 17 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, έξι από τις οποίες αφορούν αποκλειστικά επιχειρηματίες. Η επίσκεψη στον δήμο για ένα πιστοποιητικό δεν είναι πλέον υποχρεωτική.

4. Η “θεραπεία” του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου η οποία:
– θα “ξεμπλοκάρει” την κατασκευή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων,
– θα επιτρέψει την παραχώρηση στην Αστυνομική Διεύθυνση του χώρου που προοριζόταν για νεκροταφείο, προκειμένου εκεί να γίνει το νέο κτίριο της ΑΔ Κορινθίας,
– θα οδηγήσει στην διεκδίκηση της παραχώρησης της έκτασης των 150 περίπου στρεμμάτων από το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος

5. Η αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης της Κορίνθου. Από τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ απομακρύνθηκε το τροχαίο υλικό και πλέον ολοκληρώνεται η μελέτη αξιοποίησης του χώρου

6. Οι δραστηριότητες στον τομέα της καθαριότητας με την αντικατάσταση ή/και τοποθέτηση 440 νέων πράσινων και μπλε κάδων, σε συνδυασμό με την καμπάνια ανακύκλωσης και την αγορά νέων μηχανημάτων και άλλων υλικών υποδομών.

7. Η αντικατάσταση του συνολικού δικτύου οδοφωτισμού με 22.000 νέα, σύγχρονα, πιο οικονομικά, αλλά και πιο φιλικά στο περιβάλλον φωτιστικά σώματα σε όλο τον δήμο.

8. Η διαμόρφωση, αναβάθμιση και καθαρισμός και των 9 παραλιών του ευρύτατου μετώπου του δήμου, με νέες υποδομές (ντουζιέρες, αποδυτήρια, ράμπες ΑμεΑ) σε όλες σχεδόν τις παραλίες. Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν στην απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας στα αναβαθμισμένα φέτος Καλάμια, ενώ στόχος είναι την επόμενη χρονιά ακόμα δύο Γαλάζιες Σημαίες.

9. Τα έργα που συνδυάζονται με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό: Στον Πολιτισμό ξεχώρισαν τα έργα στερέωσης στον Αρχαίο Λιμένα Κεγχρεών, η υποστήριξη των ανασκαφών της Τενέας και η έναρξη εργασιών για το νέο πέτρινο θέατρο στο Χιλιομόδι.
Στον Αθλητισμό μία σειρά από παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών στο σημερινό Αθλητικό Κέντρο, αλλά κυρίως το μεγαλεπήβολο σχέδιο για την δημιουργία ενός νέου, δεύτερου αθλητικού Κέντρου στον Συνοικισμό σε οικόπεδο που αγοράστηκε πρόσφατα.

10. Η παράδοση σε πρώτη φάση των δύο κλάδων (Εξαμιλίων και Ξυλοκέριζας) αξιοποίησης των νερών του Βιολογικού Καθαρισμού. Όταν το έργο ολοκληρωθεί με τον τρίτο κλάδο (Αρχαίας Κορίνθου) οι αγρότες του δήμου θα διαθέτουν πρόσβαση σε πλούσιους υδάτινους πόρους αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό. Μικρότερης, αλλά όχι λιγότερο σημαντικής, εμβέλειας είναι το έργο του Δικτύου Ομβρίων στα Λουτρά Ωραίας Ελένης και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Κλένιας με τον αγωγό των 180 μέτρων.

11. Η δημιουργία του site visitcorinth.gr και των αντίστοιχων social media, μέσα απο τα οποία ο δήμος επικοινώνησε τις τουριστικές του καμπάνιες και ενίσχυσε την επικοινωνία του. Μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 60.000 άτομα είχαν κάθε μορφής αλληλεπίδραση μέσα από το site και τα social media. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο και το application @visitcorinth που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του δήμου Κορινθίων και την ανάδειξη των τοποσήμων του.

12. H φροντίδα για τα αδέσποτα, η οποία πέραν όλων των άλλων (δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων, συμμετοχή κατά 50% στα έξοδα στείρωσης των δεσποζόμενων κ.λπ) εξειδικεύεται με έκπτωση 10% στα δημοτικά τέλη για κάθε δημότη που υιοθετεί απο τον δήμο κάποιο αδέσποτο ζώο.

13. Τέλος, σε ό,τι αφορά την Παιδεία στον απολογισμό ξεχώρισαν η ολοκλήρωση και τα εγκαίνια του πολυδύναμου Νηπιαγωγείου, η έγκριση ανέγερσης του νέου σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο, η έγκριση χρηματοδότησης για το νέο Μουσικό Σχολείο και οι 12 νέες παιδικές χαρές.

“Εντροπία” Η ετήσια φωτογραφική έκθεση της ομάδας των Encounters

Previous article

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Στεφάνι: “Παρών, αλλά ωσεί απών!”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.